17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte stiri

Urville – orasul de vis al unui tânar autist


Un tânar autist, pe nume Gilles Trehin, de 28 de ani, a reusit sa creeze un oras imaginar cu toate detaliile. Dupa cum informeaza www.kirchersociety.org, tânarul francez a inceput sa deseneze de la vârsta de 12 ani, rezultatul muncii lui fiind un oras imaginar numit Urville, dupa baza franceza in Antarctica, „Dumont d’Urville“. Gilles a reusit sa realizeze o descriere istorica, geografica, culturala si economica detaliata a orasului, precum si un set impresionant de desene. In cursul acestui an, urmeaza sa apara si un ghid al orasului Urville.


Almanahul „Pentru Patrie“ 2006


Almanahul „Pentru Patrie“ 2006, in cuprinsul caruia sunt incluse o serie de materiale publicistice, sociologice, juridice si literare, a parut recent pe piata. Tema care predomina in paginile almanahului, aflat la a treia editie, dupa o pauza de zece ani, este spionajul. Printre titluri precum „Spionajul industrial si militar“, „Razboiul Rece si razboiul secret“, „Serviciul de informatii al Elenei Lupescu“ si „Serviciul de informatii al miscarii legionare“ sunt presarate câteva materiale informative despre regele Ferdinand, Mata Hari si Rasputin. Sarea si piperul publicatiei sunt adaugate de un material semnat de Nicolae Rotaru, cu titlul „Paradoxuri si ipostaze cenzurate“.


Record mondial doborât de majorete


563 de majorete, cu vârsta cuprinsa intre doi si 40 de ani, venite de pe intreg teritoriul Frantei, au doborât sâmbata la Château-Renault recordul mondial la cel mai mare numar de majorete adunate intr-un singur loc, a anuntat organizatorul evenimentului, Philippe Ligneul. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, precedentul record era de 328 de majorete si a fost stabilit in orasul Louisville, din Statele Unite ale Americii. „Am lansat un apel pentru doborârea recordului pe internet si foarte multe cluburi de majorete din Franta au raspuns solicitarii. Am fost placut surprins, mai ales pentru faptul ca oamenii s-au tinut de cuvânt“, a precizat Philippe Ligneul.


Angelina Jolie isi scrie memoriile


Frumoasa actrita americana Angelina Jolie este pregatita sa isi dezvaluie povestea vietii intr-o carte autobiografica. Dupa cum informeaza Contactmusic.com, vedeta de 30 de ani intentioneaza sa povesteasca despre cariera sa la Hollywood, precum si despre experientele acumulate in timpul calatoriilor sale in diferite locatii de pe glob. „Ea va scrie despre experienta sa ca mama adoptiva, precum si despre experientele altor mame pe care le-a cunoscut in timpul calatoriilor sale in toate colturile lumii. Va prezenta povestile unor orfani pe care i-a intâlnit si spera ca in acest fel sa ii incurajeze pe oameni sa adopte copii si sa ii ajute sa inteleaga de ce calatoreste atât si este foarte activa in calitatea ei de ambasador al ONU“, a povestit un apropiat al vedetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS