17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Nu avem idoli“

„Nu avem idoli“

Cu toate ca este membru al Partidului Democrat, Bogdan Marin, alias Bodo, de la Proconsul a afirmat: „Noi nu facem politica“. Si, probabil, nici nu ar avea timp, intrucât la ora actuala trupa se afla intr-un turneu national de promovare a albumului „Balade. Pentru tine“, iar in toamna intentioneaza sa revina in atentia fanilor cu un nou material discografic.


Ce contine noul album semnat de Proconsul? 11 hituri in varianta live masterizate in cele mai mici detalii de membrii trupei, plus alte doua melodii: „Tu ma poti schimba“, care beneficiaza deja de un videoclip, si „Lânga mine“. „«Balade. Pentru tine» este un album de suflet conceput special pentru cei care iubesc muzica buna, concertele live si trupa Proconsul“, a spus Bodo. Asa cum ne-au obisnuit pâna acum, melodiile marca Proconsul au ca tema iubirea. „Si in 2010 va exista un baiat care sa doreasca sa cucereasca o fata“, s-a justificat Bodo, solistul vocal. De fapt, membrii trupei au marturisit ca se intâmpla adeseori ca in concerte sa observe ca fanii sunt impresionati pâna la lacrimi de piesele lor. „De multe ori, mai ales in cadrul acestui turneu, am vazut ca oamenii din primele rânduri aveau lacrimi in ochi la câte-o melodie mai sensibila“, a afirmat Robert. Unul dintre motivele pentru care membrii Proconsul reusesc sa ajunga la inimile publicului din concerte este si faptul ca acestia cânta aproape intotdeauna live. „Unul dintre cele mai stânjenitoare momente pentru noi a fost atunci când am fost nevoiti sa facem playback. Nu ne-am priceput deloc, era penibil pentru ca nu stiam cum sa ne comportam, cum sa ne tinem mâinile“, a precizat Vali.


„Artistii cânta pentru oameni, nu pentru partid“


Dar si cântatul live are anumite riscuri. De exemplu, Bodo a marturisit ca i se mai intâmpla din când in când sa uite primele versuri ale vreunei melodii si atunci este nevoit sa apeleze la unul dintre colegii de trupa pentru a i le reaminti.


Solistul trupei, care este si ginerele presedintelui României, Traian Basescu, a tinut sa le ia apararea artistilor care cânta in campaniile electorale. „Artistii cânta pentru oameni, nu pentru partid. Multe trupe au cântat in campanii electorale si au fost chemate tocmai pentru ca sunt capabile sa comunice foarte bine cu publicul“, a afirmat Bodo. Acesta a tinut sa precizeze ca succesul trupei nu are nici o legatura cu faptul ca este casatorit cu fiica presedintelui. „Proconsul era un nume, câstigase numeroase premii si inainte de casatoria mea cu Ioana“, a declarat artistul. Si se pare ca nici organizatorii de concerte nu fac mare caz de faptul ca invita sa cânte o ruda a presedintelui. Trupa Proconsul nu a incasat nici acum banii ce i se cuveneau in urma unui concert sustinut in decembrie in Capitala. „Este vorba doar despre o intârziere, sunt sigur ca Primaria Sectorului 5 ne va da in cele din urma banii“, au spus cei cinci membri ai trupei.


Ginerele presedintelui e rapidist


In ceea ce priveste selectia concertelor la care participa, componentii formatiei Proconsul au anumite principii. „Ne ferim sa cântam in concerte unde sunt invitati si artisti care cânta alte genuri muzicale decât noi“, a sustinut Bodo. Trupa are deja programate concerte si pentru la vara, dar refuza sa mearga intr-un turneu in strainatate. „Sunt tot felul de trupe care se intorc din SUA si povestesc despre turneul lor in tara tuturor posibilitatilor. In realitate, lucrurile stau altfel, artistii cânta in niste cladiri de lânga biserici si sunt cazati in casele organizatorilor. Am primit si noi astfel de propuneri, dar am refuzat, pentru ca este injositor“, a afirmat Bodo. Trupa nu este tentata nici de un featuring cu vreo trupa din afara din simplul motiv ca nu are idoli. „Exista multi artisti care ne plac. Ne place muzica pe care o cânta cei de la Toto, Genesis, Chicago, dar nu avem idoli“, a dezvaluit solistul trupei. Si, desi a venit imbracat intr-o bluza alb-albastra, Bodo a afirmat ca este un rapidist convins, motiv pentru care spera ca pe 6 aprilie Rapidul sa iasa invingatoare din confruntarea cu Steaua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS