12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Scurte stiri

Sedinta de partid pe banca din curtea scolii


Sedinta de partid a unei organizatii din cadrul PD Gorj s-a desfasurat pe banca din curtea unei scoli. Sedinta Biroului Permanent Local al organizatiei PD din comuna Capreni a avut loc in aer liber. „Pentru ca primaria din localitate nu ne-a pus la dispozitie un spatiu, intâlnirea a avut loc pe o banca din curtea scolii. Este o incalcare a regulilor democratice“, a spus vicepresedintele PD Gorj, Daniel Gorgota. (A.I.)


Bautura fara acte


Un doljean a ramas fara cele 167 de sticle de bautura din masina, pentru care nu avea documente de provenienta. Joi, in jurul orei 12.00, un echipaj al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Dolj a oprit pentru un control de rutina un autoturism Dacia, care se deplasa dinspre Calafat catre Ciupercenii Vechi. Politistii de frontiera au descoperit pe bancheta din spate a masinii mai multe sacose in care se aflau 167 de sticle de whisky, lichior si alte bauturi spirtoase, in valoare de circa 92.000.000 de lei vechi. Soferul autoturismului – Liviu Chirita, de 51 de ani – a sustinut ca achizitionase bauturile pentru a le folosi la nunta fiului sau. Pentru ca nu a putut prezenta documente de provenienta, politistii de frontiera i-au retinut toate sticlele cu bautura in vederea confiscarii, ba i-au aplicat si o sanctiune contraventionala. (A.D.)


Precizare


Referitor la articolul publicat pe 29 martie 2006, intitulat „Mita de la Olt – filmata ilegal“, procurorul care a instrumentat cauza sustine ca a solicitat Tribunalului Olt confirmarea ordonantei de autorizare a inregistrarilor audio-video pe perioada flagrantului. Magistratul mai spune ca prin incheierea nr. 8 din 23 martie 2006 a obtinut din partea Tribunalului Olt confirmarea ordonantei de inregistrare. Ca atare, afirmatia din articolul de presa potrivit careia ambii inculpati arestati in cauza au fost pusi in libertate pe motiv ca ordonanta provizorie a procurorului de interceptare si inregistrare nu a fost confirmata de instanta ar fi neintemeiata. Fata de mentiunile facute de magistratul din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Olt, instanta Curtii de Apel Craiova are alta explicatie. Potrivit sursei citate, hotarârea de punere in libertate a celor doi, Constantin C. Calarasu, respectiv tatal acestuia, s-a intemeiat pe doua motive. In primul rind, lasarea in libertate a celor doi invinuiti nu prezinta pericol social, iar al doilea rând, ordonanta in baza careia s-au facut inregistrarile nu este valabila. (M.C.)


Primarii doljeni lasa sinistratii cu ochii in soare


Sinistratii doljeni care au ramas fara locuinte dupa inundatiile din martie mai au de asteptat banii de la guvern pentru despagubiri. Prefectura Dolj nu poate sa trimita raportul final cu locuintele afectate de inundatii catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, deoarece noua primari nu au centralizat inca pagubele produse de inundatii. Cu toate ca ieri a fost ultima zi de trimitere a fiselor cu locuintele afectate de inundatii, nici unul dintre primarii intârziati nu a completat raportul. Autoritatile judetene ii ameninta cu amenzi pe edilii comunelor Bailesti, Bratovoiesti, Carpen, Cosoveni, Lipov, Malu Mare, Rojiste, Teslui si Ghidici care nu au respectat solicitarile repetate ale mai-marilor de la judet. „Luam in calcul sa le dam amenzi primarilor pentru necooperare in situatii de urgenta deoarece acestia nu au depus rapoartele inundatiilor la termenul stabilit de prefectura“, a declarat Eugen Marinescu, directorul Directiei de Verificare a Legalitatii Actelor din Prefectura Dolj. Daca primarii doljeni centralizau si trimiteau la timp pagubele produse de inundatii, guvernul putea sa aprobe in sedinta de joi sumele pe care le aloca sinistratilor doljeni. (C.R.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS