20.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAprovizionare cu buget minimal

Aprovizionare cu buget minimal

Scopul principal atunci când facem cumparaturi este sa achizitionam produse de calitate, dar, in acelasi timp, sa nu dam peste cap bugetul familiei.


O sa spuneti: „usor de zis, greu de facut“, insa, cu putina vointa, veti reusi sa va dezlipiti din fata raionului unde sunt expuse ultimele modele de haine, pantofi, electronice sau cine stie ce alte produse va doriti sa luati acasa, desi nu aveti nevoie urgenta de ele si nici nu intentionati sa le cumparati atunci când ati plecat de acasa…


Primul sfat in materie de cumparaturi este sa nu plecati de acasa fara o lista intocmita pe baza nevoilor dumneavoastra, lista pe care produsele pe care doriti sa le cumparati sa fie trecute in ordinea urgentei achizitionarii. Astfel, veti cumpara, cu siguranta, lucruri de care aveti nevoie (in cazul in care sunt trecute primele pe lista) si, in cazul in care va mai ramân bani, sa va puteti „rasfata“ si cu produse pe care numai doriti sa le aveti (acestea, obligatoriu, trebuie trecute ultimele pe lista).


Pe lista intocmita potrivit principiului de mai sus, notati, in dreptul fiecarui produs, si pretul lui estimativ (sau suma pe care sunteti dispusi sa o cheltuiti pentru achizitionarea lui) si nu luati la dumneavoastra mai multi bani decât aveti nevoie. Nu cumparati de la primul vânzator, observati mai intâi intreaga oferta (acest lucru il puteti face mai ales in piete si in centrele comerciale) si alegeti ce vi se pare mai convenabil.


Nu faceti cumparaturi dimineata (mai ales pentru acelea pentru care trebuie sa mergeti la piata), deoarece preturile, in aceasta perioada a zilei sunt mai mari. Dupa-amiaza si mai ales seara, vânzatorii mai scad preturile pentru a-si putea vinde marfa, de cele mai multe ori, perisabila.


Incercati sa negociati pretul cu vânzatorul, bineinteles, acolo unde este posibil: când cumparati flori de la taraba sau legume si fructe din piata. Uneori, si unele magazine isi pot permite „luxul“ de a negocia pretul produselor, in special in perioada de reduceri. Aceasta „moda“ este preluata din Occident unde, in anumite perioade ale anului, pretul de achizitionare poate porni de la o valoare maxima si, in functie de oferta, sa scada, dar nu mai jos de un pret anume, impus de comerciant.


Alt truc pe care este bine sa-l puneti in practica la cumparaturi se refera la bauturi: daca vreti sa achizitionati o cantitate mai mare, cumparati-le imbuteliate la doi sau chiar trei litri, pentru a plati doar un singur ambalaj si nu mai multe! In sprijinul economiilor dumneavoastra, multi producatori au renuntat la ambalajul de sticla in favoarea PET-urilor (mult mai ieftine), chiar si când vine vorba de bauturi alcoolice, nu numai racoritoare.


Când cumparati cafea, vin, brânza de vaci, biscuiti, smântâna, etc. nu uitati ca puteti gasi aceleasi produse si vrac. In acest fel, veti economisi ceva banuti, acestea fiind, de cele mai multe ori, mai ieftine (in primul rând, pentru ca nu mai platiti ambalajul).


Cumparati din timp anumite produse care nu se altereaza repede, precum uleiul, zaharul, malaiul, nucile, cartofii, ceapa etc. Pe masura ce se apropie sarbatorile (pâna la Paste nu mai este atât de mult timp), pretul acestor alimente va fi mult mai mare.


Urmariti ofertele promotionale ale magazinelor, in special de dinaintea sarbatorilor crestine (Paste, Craciun)! Multe magazine fac reduceri pentru atragerea clientilor.


In plus, nu neglijati reducerile de la sfârsitul oricarui sezon: producatorii isi lichideaza stocurile, iar produsele sunt la preturi mai mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS