12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Scurte stiri

844 de specii de animale disparute in ultimii 500 de ani


In fiecare an, o specie de animale dispare de pe fata Pamântului. Dupa cum informeaza Libero.it, aceste este bilantul speciilor de animale disparute in ultimii 500 de ani, date prezentate in raportul Organizatiei Natiunilor Unite. Potrivit raportului, de la disparitia dinozaurilor nu a mai existat o astfel de situatie. De 65 de milioane de ani, omenirea nu s-a mai confruntat cu o astfel de disparitie a speciilor de animale intr-un interval de timp atât de scurt. Specialistii ONU au lansat un semnal de alarma, in opinia lor, aceasta situatie fiind provocata de faptul ca habitatele naturale, precum barierele de corali, nu mai sunt locuri sigure, poluarea, expansiunea oraselor, defrisarea padurilor, incalzirea globala de pe Terra, toate fiind rezultatul influentei prezentei umane.


Papusi gonflabile impotriva sindromului „macho man“


Autoritatile mexicane au scos la „inaintare“ o adevarata armata de papusi gonflabile, imbarcate in sefi de birou, in cadrul unei ample campanii publicitare impotriva hartuielii sexuale a femeilor la locul de munca. Dupa cum informeaza Reuters.it, campania are drept protagoniste mai multe papusi gonflabile cu ochii machiati si buzele rujate cu un rosu aprins, imbracate in haine barbatesti si asezate la un calculator. „Nici o femeie nu ar trebui tratata ca un obiect“, spune o voce la sfârsitul spotului publicitar, in care un barbat trece pe lânga una dintre papusi si o loveste cu nonsalanta peste brat. Sindromul „macho man“ este foarte raspândit in Mexic. In general, femeile câstiga mai putin decât colegii de sex masculin si au mai putine sanse de a promova.


„Animat Planet show“ – in vizita la Adrian Nastase


Joi seara, de la ora 20.30, la Antena1, „Animat Planet“ s-a hotarât sa mearga in apartamenul lui Adrian Nastase de pe strada Zambaccian, un adevarat muzeu, asa cum s-a vazut si la toate editiile de stiri ale televiziunilor. Desi neinvitata, gaina Gina (voce Daniel Buzdugan) se strecoara si ea printre picioarele ziaristilor poftiti de familia Nastase sa le numere (tabl)ourile. Numai in cadrul acestei editii a emisiunii „Animat Planet Show“ se va putea vedea impresionanta paleta coloristica a unor tablouri precum „Alegorie cu urne mobile“, de Marian Oprisan, „Baron odihnindu-se“ de Mischie sau „Atacul de la Zambaccian“, de Monica Macovei.


Nicole Kidman – interogata de FBI


Actrita Nicole Kidman ar fi fost interogata de FBI in legatura cu Anthony Pellicano, un celebru detectiv particular de la Hollywood, acuzat ca a inregistrat convorbirile mai multor staruri. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, o inregistrare in care actrita vobeste cu fostul sau sot, Tom Criuse, a fost gasita in biroul detectivului in anul 2002. Caseta a fost inregistrata cu putin timp inainte ca actorii sa-si anunte despartirea, in februarie 2001. In timpul divortului, Tom Cruise a facut apel la serviciile avocatului Dennis Wasser, care la rândul sau l-a contactat pe Anthony Pellicano.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS