19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAtentie la tenul gras!

Atentie la tenul gras!

Femeile care au un ten gras trebuie sa stie ca acesta are nevoie de o ingrijire speciala. Din cauza excesului de sebum, este mai predispus la acnee, in schimb se rideaza mai greu. Specialistii au sfaturi pentru fiecare problema.


Violeta Leonida, cosmeticiana la salonul de infrumusetare Marilus, a acceptat sa le dea cititoarelor GdS câteva sfaturi despre ingrijirea tenului gras: „Tenul gras prezinta celule descuamate, sebumul se scurge liber pe fata, pielea se aseamana unei coji de portocala, porii sunt dilatati, prezinta comedoane sau puncte negre“. O modalitate mult mai simpla de a afla tipologia tenului dumneavoastra este asa-numitul test cu foita de tigara, adica se pune pe fata o foita de tigara sau o bucata de servetel si daca pe acestea ramân urme de grasime inseamna ca aveti un ten gras. „Exista mai multe tipuri de ten gras: uleios, unsuros, acneic si asfixic“, a precizat Violeta Leonida. Pentru ca este mai predispus la inesteticele comedoane, acest tip de ten necesita o ingrijire deosebita din partea dumneavoastra. Astfel nu uitati de demachierea zilnica, atât dimineata, cât si seara, iar in unele cazuri, daca observati pete de grasime pe fata in timpul zilei, este indicata o noua operatiune de demachiere.


Pretul tineretii vesnice


Dupa demachiere urmeaza tonifierea, lotiunea tonica având rolul de a inchide porii si de a usca punctele negre. De asemenea, saptamânal va trebui sa aplicati un gomaj. Iata o reteta de gomaj recomandata de cosmeticiana de la Marilus, pe care o poate prepara oricine in casa: un albus de ou batut spuma se amesteca apoi cu malai sau tarâte de grâu, crema obtinuta se aplica pe fata si se indeparteaza dupa 20 – 30 de minute cu un tifon umezit in ceai. Gomajul are rolul de a curata, albi si de a da o senzatie de prospetime tenului dumneavoastra. De asemenea, de doua trei-ori pe saptamâna este indicat sa va aplicati pe fata o masca absorbanta si astringenta. Puteti folosi fie masti din namol, fie o masca preparata in casa din iaurt si caolin sau din drojdie de bere amestecata cu putina miere si infuzie din ceai de menta. In afara de aceste ritualuri zilnice sau saptamânale nu trebuie sa uitati de vizita lunara la un cabinet cosmetic. „Macar o data pe luna, tenul gras are nevoie de un tratament complet realizat in cabinetele de cosmetica“, a recomandat Violeta Leonida. Pâna si masajul va fi special, in care nu se vor folosi creme grase sau uleiuri de masaj, ci doar produse medicamentoase. In astfel de situatii, masajul se executa pentru a calma tesuturile si pentru a activa circulatia.


„Singurul avantaj al tenului gras este acela ca se rideaza mai greu“, a afirmat Violeta Leonida. De aceea, daca vreti sa pareti tânara o perioada cât mai indelungata nu trebuie decât sa va ingrijiti tenul cu atentie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS