10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCampanula isophylla - clopotelul italian

Campanula isophylla – clopotelul italian

Campanula isophylla sau clopotelul italian este una din cele mai populare plante de camera. Campanula isophylla este o planta subtropicala care se simte bine la racoare sau caldura moderata (16 – 20 de grade Celsius).


Se tine intr-un loc aerisit si foarte luminos, dar vara nu se expune direct in soare. Vara se poate tine afara, in gradina, si se uda regulat, fara exces. Iarna, temperatura optima este de sapte – opt grade Celsius, iar pamântul se mentine aproape uscat. Substratul trebuie sa fie hranitor si mai greu, alcatuit din pamânt de gradina cu mranita si pamânt de frunze. Replantarea si divizarea plantei se fac primavara.


Fertilizarea se poate aplica numai in lunile de vara, de doua ori pe luna cu ingrasaminte solubile pentru plante cu flori. Curatarea lastarilor si taierea lor se fac cel mai bine la sfârsitul verii. Caldura excesiva, aerul uscat, lipsa luminii si excesul de apa in sol sunt daunatoare. Când aerul e foarte cald si uscat face usor paianjen rosu, care poate duce la deteriorarea aspectului si pierderea frunzelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS