14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024

Scurte stiri

Profesorii doljeni isi vor primi banii


Profesorii doljeni care si-au câstigat in instanta dreptul de a primi diferentele salariale pentru perioada octombrie 2001-noiembrie 2004 vor putea in curând sa-si ridice banii. Consiliul Judetean Dolj a primit avizul din partea Ministerului de Finante pentru redistribuirea din trimestrul patru in trimestrul intâi a celor 120 de miliarde necesare pentru plata celor peste 3.000 de dascali aflati in aceasta situatie. Constantin Dascalu, vicepresedintele CJ Dolj, a declarat ca realocarea banilor urmeaza sa fie discutata saptamâna viitoare in cadrul unei sedinte de consiliu. „Am reusit sa rezolvam problema cu plata dascalilor, cel putin temporar. Am primit unda verde din partea Ministerului de Finante pentru a realoca banii si saptamâna viitoare va avea loc o sedinta de consiliu pentru a aproba proiectul de hotarâre“, a spus Constantin Dascalu. (C.B.),


„Jubileul Theodor Aman“ la Craiova


In perioada 20-22 martie, cadrele didactice si elevii de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 31 „Theodor Aman“ din Craiova sunt antrenati in multiple activitati dedicate implinirii a 175 de ani de la nasterea marelui pictor, patronul spiritual al scolii. Cu acest prilej, reprezentantii unitatii de invatamânt au pregatit pe lânga suita de manifestari si un simpozion cultural intitulat sugestiv „Jubileul Theodor Aman“ la care si-au anuntat participarea reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, Casei Corpului Didactic, Universitatii din Craiova, Bibliotecii Judetene „Alexandru si Aristia Aman“, cât si ai Muzeului de Arta si ai Muzeului Olteniei. Mai mult, potrivit conducerii scolii, din programul aniversar nu vor lipsi sesiunile de comunicari, festivitatea de premiere a elevilor olimpici, inmânarea plachetelor, medaliilor, cât si a diplomelor jubiliare pentru invitati si elevi. Totodata, evenimentul va fi marcat si prin concursuri sportive de fotbal, volei, atletism, dar si de vernisajul expozitiei de grafica „Theodor Aman in patrimoniul Muzeului de Arta din Craiova“. (E.L.)


„Eroul nostru local“


Proiectul international „Springday in Europe“ a „poposit“ zilele acestea si la Scoala cu clasele I-VIII din localitatea doljeana Tuglui. Prin intermediul acestuia, atât elevii unitatii scolare, cât si parintii lor au ocazia sa capete un plus informational referitor la integrarea României in Uniunea Europeana si sa perceapa mai bine problemele României in contextul aderarii. „Actiunea noastra, intitulata «Eroul nostru local», face parte din proiectul international «Springday in Europe» si se desfasoara sub forma unui atelier de lucru, având ca moto «Sa dezbatem viitorul». La eveniment si-au anuntat participarea oameni de specialitate, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, ai comunitatii locale si veterani de razboi“, a precizat directoarea scolii, prof. Martina Dan. De asemenea, aceasta a adaugat ca intreaga activitate va fi moderata de institutorul Simona Cincea, multiplicator de informatie europeana, si de profesorii Andreea Apostol si Anca Ionescu. (E. L.)


De frica furtunii, au taiat un corcodus


Locuitorii din Petrosani au inceput sa taie copaci din jurul blocurilor, dupa ce au vazut la televizor ca un tânar a murit in Bucuresti, strivit de un arbore uscat. Oamenii sustin ca sunt speriati si nu au dorit, probabil, sa ajunga sa traiasca o tragedie, insa au taiat, de la jumatate, un corcodus. „Nu stim cum s-au gândit sa taie pomul si nici daca acesta ar fi reprezentat un pericol, cu atât mai mult cu cât la noi nici macar nu adie vântul. Macar de-l taiau mai de jos, ca asa si-au batut joc de el“, a sustinut Emeric Szuhanek, presedintele Asociatiei Ecologice Petro Aqua din Petrosani.


In tot acest timp, autoritatile locale spun ca nu au eliberat nici o autorizatie in acest sens si ca acel pom a fost taiat ilegal. „Vom afla cine a facut acest lucru, pentru ca la primarie nu s-a prezentat nimeni ca sa ceara o autorizatie pentru taierea vreunui copac“, a precizat Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.(D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS