15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTotul despre parchet

Totul despre parchet

Parchetul confera incaperilor un aer elegant si rafinat. Caldura si frumusetea naturala a lemnului, varietatea de modele si culori, aplicarea rapida fac din parchet unul dintre cele mai apreciate si mai utilizate tipuri de pardoseli.


Ca o regula generala in alegerea culorii si texturii parchetului, acesta trebuie sa completeze mobilierul, materialele textile si celelalte accesorii prezente in spatiul respectiv si sa intensifice aspectul unic al camerei in intregime.


In interioarele traditionale, clasice, merg bine culorile inchise, iar pentru spatiile moderne, contemporane, specialistii revistei craiovene „Casa si Biroul“ recomanda culorile deschise. Parchetul clasic este 100% realizat din lemn masiv, dintr-o singura esenta. Dintre esentele dure pentru parchet, cele mai folosite sunt stejarul, artarul, fagul sau mesteacanul. Esentele moi de lemn sunt cele de pin si brad, iar dintre esentele exotice, tot mai des intâlnite sunt cele de bambus. Parchetul laminat este format dintr-un strat de suprafata de melamina decorativa, aceasta asigurând de fapt modelul parchetului. Spre deosebire de parchetul din lemn solid, parchetul laminat este mai ieftin datorita faptului ca este realizat din conglomerate lemnoase (rumegus) si este mai usor de instalat. In plus, nu se rascheteaza si nu se refiniseaza. De asemenea, parchetul laminat permite instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala.


Parchetul stratificat are ca avantaj faptul ca este foarte bine uscat, iar dispunerea perpendiculara a straturilor ii permite ca dupa ani de folosire stratul de uzura sa poata fi slefuit.


Parchetul triplu stratificat se prezinta sub forma de panouri finisate si lacuite, realizate prin incleierea cu adezivi speciali si presarea la cald a trei straturi de lemn.


Material realizat in colaborare cu revista „Casa si biroul“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS