14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn singur instrument, o orchestra

Un singur instrument, o orchestra

De la instrumente traditionale pâna la cele mai moderne, care pot reprezenta o intreaga orchestra, de la instrumente de suflat si percutie pâna la cele cu corzi, oferta magazinului „Muzica 1“ se adreseaza tuturor clientilor dornici sa patrunda tainele muzicii.


Incepatori sau profesionisti, instrumentistii care cânta la petreceri ocazionale si pâna la cei care-si desfasoara activitatea intr-o orchestra simfonica au nevoie de instrumente din ce in ce mai performante. Oferta magazinului „Muzica 1“ din Craiova poate satisface chiar si pe cei mai pretentiosi dintre acestia.


Viorile 4/4 la pret de 250 RON, chitarele acustice cu preturi de la 150 RON si chitarele electroacustice la preturi de 320 RON sunt numai câteva exemple de instrumente cu corzi pe care le puteti gasi aici. Pe lânga aceste instrumente moderne, in magazin se mai gasesc traditionala cobza si celebrul tambal (cel portabil la pretul de 350 RON, iar cele cu picioare – 750 RON).


„In Oltenia exista aproximativ 300 de ansambluri folclorice de amatori si profesionisti. O mare parte dintre instrumentistii acestora sunt clienti fideli ai nostri“, a precizat proprietarul magazinului, Ion Secu.


Si pentru consumabile magazinul are o oferta diversa: corzi, chei, calusuri, capodostru (25 RON), sacâz (3,5 RON).


Unele dintre cele mai cautate instrumente sunt cele electronice cu clape: orgi profesionale, „care sunt o uzina intreaga“, foarte performante, cu preturi cuprinse intre 450 si 7.700 RON, orgi cu mixer pe opt track-uri, cu microfon care poate inregistra si reda sunete din natura, reprezentând un adevarat studio.


Pentru incepatori, magazinul ofera si posibilitatea de achizitionare a unor orgi de provenienta chineza, mai putin performante, la 250 RON. „Chiar acum câteva zile am avut o comanda de mai multe asemenea orgi pentru o scoala de muzica din Târgul Jiu“, a mentionat Ion Secu.


Pentru componentii fanfarelor cumparaturile se fac de obicei la magazinul „Muzica 1“. Clarinetele (650 RON), flauturile (450 RON), saxofoanele (1.750 RON) si traditionalul nai (150 RON) ofera cumparatorului o gama larga de optiuni in ceea ce priveste instrumentele de suflat. Cele de percutie au in ultimul timp o mare cautare: set complet de tobe (1.950 RON), bongos (325 RON) si timbale (950 RON). „Acestea din urma se vând foarte bine in ultimul timp. Le cumpara mai ales interpretii de manele“, a mentionat Ion Secu.


Magazinul are si un regim de consignatie in ceea ce priveste instrumentele muzicale populare. „Doi greci, clienti fideli, cumpara tot ceea ce este vechi“, a adaugat Ion Secu.


Asistenta pentru sonorizare


Oferta magazinului nu se opreste aici. In magazin se gasesc pupitre de comanda si unele dintre cele mai moderne instalatii de iluminare si sonorizare, acestea fiind disponibile pentru orice buzunar, mixere audio in diverse configuratii pentru discoteci si diverse evenimente (280 – 1.100 RON), amplificatoare de la 2 x 100W (630 RON) pâna la 2 x 1.200W (2.800 RON), unitati CD profesionale (1.650 RON), dublu Mp3 profesional cu antisoc (1.950 RON).


Cei care doresc sa aiba o sonorizare de exceptie atât in masina, cât si acasa sau la diferite evenimente pot gasi aici boxe. Preturile sunt in functie de puterea si calitatea boxelor (1.800 – 8.300 RON perechea). DJ si nu numai pot sa-si achizitioneze microfoane cu fir de la 15 RON la 980 RON si fara fir de la 380 la 2.100 RON.


In toate discotecile, pe lânga sonorizare, luminile reprezinta o componenta importanta: de la 95 RON cele mai simple reflectoare, pâna la 2.280 RON stroboscoape cu zeci de culori. Laserele (445 RON) sunt unele dintre cele mai de efect instalatii de iluminat dintr-o discoteca.


Nici masinile de baloane, zapada, spuma si fum, cu preturi de 230 la RON, nu trebuie sa lipseasca din cluburile care vor sa se ridice la standardele celor din afara. Pentru toate aceste sisteme de sonorizare si iluminare se ofera consultanta, instalare si garantie din partea reprezentantilor firmei.


Un proiect de viitor este magazinul „Muzica 2“, orientat in special spre vânzarea de pianine si piane de la cele mai simple pâna la piane de genul celui la care Elton John a tinut un recital de ziua reginei Elisabeta a Marii Britanii. Preturile pianinelor incep de la 1.000 de euro, iar la piane de la 20.000 de euro si pot ajunge chiar la 200.000 de euro. „Comenzile au si inceput sa apara. Un pian deja a fost comandat de cei de la Primaria Târgu Jiu pentru Institutul «Constantin Brâncusi»“, a spus Ion Secu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS