14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa vremuri noi ... coafura noua

La vremuri noi … coafura noua

In aer se simte deja sosirea primaverii. Totul este diferit. Puloverele groase si cojoacele si-au reluat locul in sifonier. Doamnele sunt cuprinse din nou de dorinta de a fi elegante, renuntând la enervantele caciuli ce le deranjau coafura.


Este timpul sa dati o fuga la un salon de coafura si sa vedeti care este cel mai potrivit look pentru a marca asa cum se cuvine venirea primaverii. Uneori il rasfatam, uneori il urâm din tot sufletul si nu reusim sa il controlam. Nu, nu este vorba de partenerul de viata, ci de par, „un accesoriu“ cu care orice femeie are o relatie aproape sentimentala. Un par moale si matasos necesita mult efort, iar pentru atingerea acestui obiectiv se folosesc tot soiul de creme, tratamente si ore intregi la coafor, un ritual la care nici o doamna care se respecta nu reuseste sa renunte. Si o data cu sosirea primaverii, doamnele si domnisoarele doresc sa-si schimbe lookul: o coafura frumoasa, insa comoda, o tunsoare perfecta, insa nu prea pretentioasa, daca este posibil in pas cu moda.


Tunsori in ton cu personalitatea


Care sunt insa tendintele sezonului primavara-vara in materie de podoaba capilara? Raspunsul vine, cum era si normal, de la stilisti. „Propunerile noastre sunt structurate pe baza a trei tipologii de femei“, a spus Stefano Rolandi, director artistic al unui salon de frumusete din Italia. Prima dintre acestea este femeia naturala. „Pentru ea, am studiat tunsorile pe fir lung, filate, care ofera un aspect natural, fara aranjamente complicate“, a spus stilistul. Intr-un cuvânt, coafurile usor de aranjat cu mâna, ideale pentru primele zile calduroase. In ceea ce priveste culorile recomandate, „pentru aceste doamne propunem nuantele naturale, de la castaniu deschis la blond miere, cu reflexe aramii si de ambra pentru a ilumina vârfurile si a conferi efectul unui par luminat in mod natural de soare“. Efectul se obtine cu asa numita tehnica de vopsit balayage, mai precis parul este vopsit cu ajutorul unei pensule, si nu cu mâna. Suvitele care au fost selectate pentru a fi vopsite nu sunt „invelite“ in folii, ci sunt asezate pe fâsii de bumbac, astfel incât culoarea sa nu se amestece si in restul parului. In acest fel, se creeaza un joc de lumini si umbre perfect, la o simpla miscare a capului combinatiile de inchis si luminos iesind in evidenta.


Look de diva – pentru o femeie cu stil


„Cea de-a doua categorie este cea a femeii luxoase, moderne, insa de clasa, care vrea sa isi scoata in evidenta siguranta de sine cu ajutorul unui look de diva. Pentru ea am adoptat tunsoriile medii, cu un aer din alta epoca, insa devenite moderne printr-o tendinta de par zburlit si cu franjuri stilistic realizate. Culoarea ideala? De la blond deschis la platinat“, a mai precizat Rolandi. Cea de-a treia tipologie este reprezentata de femeia dinamica, puternica, fara a-si pierde feminitatea, si isi alege tunsorile si lungimea parului in functie de moda.


„Pentru ea, tunsoarea ideala e scurta si foarte versatila, un par pe care sa il poata purta mai mult sau mai putin pieptanat, in functie de ocazie, vopsit in tonuri nonconformiste“, declara stilistii. Se pare ca, dincolo de tunsoare, culoarea primaverii este blondul, cu toate nuantele sale, de la blondul lemn de trandafir cu usoare nuante de roz, pâna la silver moon, cu usoare reflexe de argintiu, recomandat doamnelor cu ochii albastri sau verzi. „Pentru ca este culoarea soarelui, lumineaza fata si confera un aer de prospetime. Insa nu este obligatoriu. Orice femeie are culoarea sa, pe care trebuie sa o aleaga in functie de stilul si de ce nu, starea sa“, a mai precizat Rolandi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS