24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Scurte stiri

O bunicuta a invins un crocodil


O batrânica, de 61 de ani, a fost premiata de Australian Bravery Decorations Council cu „Steaua curajului“, dupa ce a iesit invingatoare in lupta cu un crocodil de 300 de kilograme. Dupa cum informeaza Tgcom.it, in octombrie 2004, in timp ce se afla intr-o tabara in peninsula Cape York, Alicia Sorohan a fost trezita in plina noapte de urletele unui prieten din cortul vecin, atacat de un crocodil lung de peste patru metri. Curajoasa, femeia a sarit pe spatele crocodilului pentru a-i distrage atentia. Acesta si-a lasat prada, insa a reusit sa ii rupa nasul dupa ce si-a dat capul in spate. Apoi, crocodilul s-a napustit si a prins bratul femeii si a inceput sa il smuceasca. Din fericire, fiul curajoasei sexagenare a ajuns la timp si a impuscat reptila.


Infidelitatea – un „pacat“ de neiertat


Când vine vorba de infidelitate, italienii sunt extrem de categorici. Nu mai putin de 60 la suta dintre respondentii unui sondaj realizat de Vipline.it spun ca nu ar putea trece cu vederea escapada partenerului. Doar 20 la suta dintre persoanele intervievate s-au declarat dispuse sa isi ierte jumatatea. Restul respondentilor au fost si mai categorici, ei declarând ca ar pune imediat capat relatiei si s-ar razbuna crunt pe partenerul infidel. La sondaj au participat 736 de persoane.


Telefon mobil dotat cu sistem de recunoastere faciala


Reprezentantii grupului japonez de electronice Sharp si ai operatorului de telefonie mobila Vodafone Japan au anuntat ieri ca incepând cu luna aprilie va fi comercializat un nou model de telefon mobil dotat cu un sistem de recunoastere faciala si cu o functie de observare a cerului. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, acest telefon de ultima generatie este dotat cu o tehnologie elaborata de firma nipona Oki, care permite autentificarea prin recunoasterea faciala a utilizatorului. Telefonul are incorporata o camera care recunoaste punctele cheie ale fetei utilizatorului, precum ochii, gura si sprâncenele. Telefonul permite autentificarea unei persoane chiar daca aceasta are o parte a fetei acoperita. In cazul unei erori, provocate de exemplu de absenta luminii, utilizatorul se poate autentifica folosind o parola. Telefonul este dotat de asemenea si cu alta functie numita „cautarea constelatiilor“. Utilizatorul poate vedea pe ecranul telefonului o imagine reconstruita a cerului instelat in functie de data, loc si orientarea terminalului in spatiul tridimensional.


Victoria Beckham – „nevasta disperata“


Victoria Beckham sustine ca este o adevarata „nevasta disperata“, petrecându-si intreaga zi trebaluind in casa si având grija de cei trei fii ai sai. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, fosta Spice Girl, care este casatorita de mai multi ani cu David Beckham, insista ca viata sa este complet lipsita de stralucire, in ciuda faptului ca este faimoasa si bogata. Astfel, ea a marturisit ca se identifica foarte bine cu personajul Lynette Scavo, din serialul „Neveste disperate“, care are patru copii si o viata casnica haotica. „Sunt la fel ca una dintre «nevestele disperate» – cea cu multi copii. Intreaga zi nu fac altceva decât sa am grija de ei, sa gatesc si sa fac curatenie“, a declarat fosta cântareata, in cadrul unui interviu pentru publicatia Sunday Mirror.


Jennifer Aniston – „alungata“ din Los Angeles de fotografiile fostului sot


Desi a trecut aproape un an de la despartire, Jennifer Aniston pare ca nu il poate uita pe fostul sau sot, Brad Pitt. Mai mult chiar, ea nu suporta sa il vada pe acesta fericit alaturi de alta femeie. Fosta vedeta din serialul „Prietenii tai“ a marturisit ca nu mai cumpara ziare, de teama ca si-ar putea vedea fostul sot in compania Angelinei Jolie. „Nu reusesc sa ma uit la fotografii cu Brad si Angelina. Ma distrug“, s-a confesat actrita. In plus, pentru a scapa mai repede de amintiri, vedeta a scazut pretul pentru casa din Beverly Hills, unde a trait alaturi de fostul sot, acesta ajungând la 24 de milioane de dolari, de la 28 de milioane cât fusese stabilit anterior. Cu toate acestea, actrita neaga ca relatia sa cu Pitt s-a intrerupt complet o data cu divortul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS