12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDragostea influenteaza greutatea

Dragostea influenteaza greutatea

Dragostea pe care o femeie o daruieste si, la rândul ei, o primeste este un factor determinant pentru variatiile de greutate in cazul reprezentantelor sexului frumos. Aceasta este parerea cercetatorilor britanici, care au efectuat un studiu pe 3.000 de doamne casatorite. S-a demonstrat ca exista „cinci faze de greutate“ prin care o femeie trece de-a lungul vietii. 66 la suta dintre femei au recunoscut ca greutatea lor depinde mult de starea sufleteasca. In acelasi timp, 84 la suta dintre doamne spun ca starea sufleteasca le este influentata, dupa cum era si normal, de relatia cu partenerul. Atunci când femeile sunt nefericite si singure, ele au tendinta sa compenseze golul sufletesc mâncând. Când insa totul merge ca pe roate, femeile doresc sa dea tot ce e mai bun si se prezinta la forma maxima.


Inceputul unei relatii


In aceasta perioada, toate tinerele pierd in medie patru kilograme. Motivul pentru scaderea in greutate este clar: l-au cunoscut, probabil, pe barbatul vietii, totul este nou si incitant. Atât de incitant, incât prefera la o cina romantica sa consume o salata, fara sa se simta prea infometata. Minimul de greutate corespunde astfel cu punctul de apogeu al starii sufletesti.


Cererea in casatorie


A doua faza in evolutia greutatii femeilor incepe o data cu mult asteptata intrebare: „Vrei sa devii sotia mea“. Nimic nu face kilogramele sa dispara atât de repede decât o imagine de cosmar a unei mirese dolofane, care nu poate sa respire din cauza corsetului mult prea strâns. Doamnele se pregatesc pentru marea zi si, gratie deloc atragatoarei perspective a miresei rotunjoare, pierd pâna la cinci kilograme.


Urmele sarcinii


La un moment dat, in viata doamnelor apare copilul, care lasa in urma câteva kilograme bune pe soldurile proaspetei mamici. In medie, doamnele se ingrasa in aceasta perioada cu opt kilograme. Insa stati linistite. De cele mai multe ori, proaspetele mamici nu au timp prea mult sa isi faca probleme cu silueta si dau jos kilogramele fara sa observe.


Tranzitia


In anii urmatori, doamnele trec printr-o faza mai linistita. Serile petrecute in fata televizorului cu o punga de chipsuri incep sa lase urme, in aceasta perioada femeile luând cinci kilograme in greutate. Romantismul si pasiunea de la inceputul relatiei au disparut si rutina isi face simtita prezenta.


Redescoperirea


In perioada târzie, mai ales când copiii sunt la casele lor, doamnele incep sa se redescopere, viata lor capata din nou sens si incep sa isi dedice mai mult timp, recuperând poate un pic din acel chef de viata pe care il aveau la inceputul casatoriei. Probabil, de vina este acea criza a vârstei de mijloc. Insa, la urma urmei, nu prea mai conteaza motivul, atâta timp cât kilogramele se duc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS