18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Stiati ca?

– Daca vreti sa scoateti petele existente pe plapuma, aveti grija ca, anterior, sa indepartati din locul cu pricina „umplutura“ pentru a nu se uda. Apoi, spalati pata cu un sapun obisnuit. Daca insa puful dinauntru s-a udat, uscati-l cu un uscator de par, pentru ca este foarte important sa evitati mucegairea acestuia.


– Spalarea plapumei este de preferat sa se realizeze pe sec (fara puf), din pricina uscarii dificile a pufului din interior.


– In ceea ce priveste depozitarea pe termen lung de la inceputul verii pâna in iarna, evitati rularea foarte strânsa. Preferati suspendarea pe o bara, pentru a nu afecta „umplutura“ printr-o pozitionare defectuoasa.


– Pernele


Pernele din fibre sintetice vor putea fi spalate si la masina. Pentru a le mentine forma, acestea trebuie scuturate din timp in timp, o operatiune deloc dificila si chiar amuzanta. O data pe an, scoateti pernele la aer, evitând expunerea directa la soare, caci astfel se decoloreaza invelitoarea.


– Pernele sintetice se pot spala foarte simplu, la masina sau cu mâna.


– Spalarea la masina


Inainte de a introduce pernele, asigurati-va ca detergentul a fost bine dizolvat in apa. Presati perna pentru a scoate tot aerul continut, apoi scufundati-o complet in apa. Utilizati un „circuit“ de spalare pentru articole delicate, dar cu un timp scurt de „expunere“, tinând cont ca nivelul apei sa fie maximul admis.


– Spalarea cu mâna


Dizolvati bine detergentul in apa, dupa care introduceti perna, presând bine pentru ca solutia sa patrunda in interior. Dupa spalare, clatiti abundent si stoarceti foarte bine.


– Pete rezistente


Petele de grasime se freaca usor cu câteva picaturi de detergent lichid, se lasa câteva ore sa actioneze, dupa care se spala la masina, având grija ca apa sa fie incalzita progresiv.


– Petele de cerneala ies cu alcool de 90 de grade sau cu acetona. Calcarea lenjeriei se face mai usor daca tesatura este inca umeda. Daca este bine uscata, aceasta trebuie umezita cu un vaporizator special de lenjerie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS