15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Iris Maxima“, spectacol de cinci stele

„Iris Maxima“, spectacol de cinci stele

Grandios! Asa cum au promis si la conferinta de presa premergatoare evenimentului, Iris a oferit duminica seara craiovenilor mai mult decât un simplu concert, un spectacol maraton de trei ore, care a cuprins jocuri de lumini, artificii, colaborari cu artisti craioveni si proiectii video.


Atmosfera de nedescris duminica seara la cel de-al saselea concert sustinut de renumita trupa Iris, intr-un turneu de promovare al celui mai nou album, „Iris Maxima“. Inca de la ora 19.00, rockerii craioveni au luat cu asalt Casa de Cultura a Studentilor, nu cumva sa piarda ceva din concertul Iris.


Ar fi fost un adevarat sacrilegiu sa fii fan Iris si sa nu mergi la un concert unde se cânta cele mai noi melodii ale favoritilor tai. Asa ca tineri pletosi, adulti nostalgici cu sau fara emblematicele geci de piele, rockerite machiate strident sau domnisoare imbracate in ton cu ultimele tendinte ale modei, cu totii au fost prezenti duminica seara in Casa Studentilor. Si pentru ca muzica celor de la Iris nu intra sub incidenta temporalului, printre spectatori s-au numarat si prichindei de câtiva anisori (rockerii de mâine), insotiti de parintii mândri de gusturile odraslelor care au topait fara incetare pe tot parcursul concertului. Bineinteles ca de la concert nu puteau lipsi fanii Universitatii, usor de recunoscut dupa fularele cu inscriptia „Forza Stiinta“ pe care le afisau pe post de bannere.


Spectacolul plin de lumina, sunete, artificii si multe alte surprize a facut ca publicul sa uite de gerul care se instalase in sala si-ti patrundea pâna in oase.


Fani la fel de celebri


In ceea ce priveste atmosfera, aceasta a fost cu adevarat incendiara. De fapt, din momentul in care cei cinci membri ai formatiei au pasit pe scena si pâna la sfârsitul show-ului, cei prezenti au avut parte de un spectacol extraordinar.


Piesele noi au prins foarte bine la publicul craiovean si au incins atmosfera, chiar daca majoritatea sunt mai lente decât cele cu care ne-a obisnuit formatia. Din spectacol nu au lipsit nici melodiile consacrate precum „Trenul fara nas“, „Somn bizar“, „Zi de zi“ sau „Floare de Iris“ care au facut deliciul publicului. Membrii trupei si-au aratat si de data aceasta priceperea in ceea ce priveste compozitia si interpretarea unor piese de real succes, acest lucru reflectându-se si in reactiile spectatorilor care cântau la fiecare melodie, impreuna cu solistul Cristi Minculescu. Realizatorii acestui turneu de promovare au facut tot ce le-a stat in putere pentru ca acest spectacol sa fie pe placul tuturor. S-a mers de la piese rock-agresiv pâna la cele lente si chiar vals, care a facut ca spectatorii de toate vârstele sa se simta chiar mai bine decât de Ziua Indragostitilor.


Concertul a fost dublat de proiectii pe un ecran imens, pe care fie erau surprinse reactii din sala, fie apareau imagini sugestive pentru melodia cântata. Din când in când concertul era intrerupt, intunericul se lasa peste sala si pe ecran erau proiectate miniinterviuri ale unor fani Iris. Astfel, am aflat ca printre cei care apreciaza muzica celor de la Iris se numara Constantin Balaceanu Stolnici, Tudor Chirila, Ion C. Mihailescu, Edi Petrosel, Cristian Topescu, precum si multe alte persoane publice autohtone.


Craiovenii au cântat alaturi de idoli


Sala a „sarit in aer“ atunci când, pe scena, membrii trupei isi prezentau compozitiile in reprezentatii solo, insa punctul culminant al intâlnirii dintre spectatori si formatie a fost intonarea imnului echipei de fotbal Universitatea Craiova, echipa de suflet a tuturor oltenilor si, in aceeasi masura, si a solistului vocal Cristi Minculescu, acesta fiind, dupa cum bine se stie, craiovean.


Pe scurt, „Iris Maxima“ este un spectacol de cinci stele, apreciat la adevarata valoare chiar si de cei mai pretentiosi critici muzicali, gratie „magicianului“ Cristi Minculescu, intr-o forma de zile mari, demonstrata si de faptul ca, pe toata durata spectacolului, a avut publicul la degetul mic.


Desi pretul biletelor li s-a parut unora cam piperat, sala de spectacol a Casei de Cultura a Studentilor din Craiova a fost plina de fanii formatiei, veniti cu un singur gând: sa se distreze in compania celei mai iubite formatii de rock din România si sa asculte cele mai noi piese interpretate de componentii acesteia.


La capatul a trei ore de Iris live, publicul parea ca abia se incalzise si nimeni nu dadea semne ca ar vrea sa paraseasca sala de concerte. Si totusi, putin dupa ora 22.30, concertul a luat sfârsit pe ritmurile „Florii de Iris“. „Va veti aminti ca a fost odata Iris“. Cu siguranta, concertul de duminica seara nu va fi repede uitat de olteni!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU