12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrimula acaulis - o planta vesela

Primula acaulis – o planta vesela

Cu siguranta, multe dintre reprezentantele sexului frumos au in casa o primula si, datorita frumusetii ei, isi doresc sa o pastreze cât mai mult cu putinta. Primula acaulis este o planta ieftina si vesela, foarte usor de ingrijit.


Primula acaulis este o planta perena, cultivata de obicei ca planta anuala. Rezista, in general, doi ani. Infloreste la sfârsitul iernii si inceputul primaverii. Florile sunt dispuse in manunchi, sustinute pe tulpini verticale, si sunt dispuse sub forma de cuib intre frunze.


Culorile florilor sunt variate: alb, roz, portocaliu, rosu, caramiziu, mov, violet, având de obicei un ochi galben-auriu in centru. Este necesara indepartarea florilor trecute, pentru a permite bobocilor sa se dezvolte. Frunzele sunt usor paroase si pot cauza reactii alergice.


Pamântul se mentine umed, fara exces de apa. Temperatura de pastrare trebuie sa fie relativ scazuta, circa 15 grade Celsius. Când toate florile s-au ofilit, se poate planta in gradina. Primula acaulis se inmulteste prin seminte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS