17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Ursul Panda este un mamifer mare, cântarind pâna la 175 kg si având intre 1,4 si 2 metri lungime.


Bârlogul este construit de femela, care sta in culcus aproximativ cinci luni, dupa care naste unul sau doi pui. Mama il ingrijeste doar pe unul dintre ei, caruia ii creste blana dupa zece zile, având aceeasi culoare ca a parintilor lui: urechile, blana din jurul ochilor, picioarele si umerii sunt negri, iar in rest blana este alba.


O ruda mai ciudata a Marelui panda este ursul panda rosu sau micul panda care, fata de „fratele“ sau mai mare, are blana rosie, este mult mai mic, iese din bârlog doar noaptea si, dupa ultimele studii facute de zoologi, se hraneste si cu carne.


Marele panda petrece intre 18 si 20 de ore mâncând, iar hrana lui este compusa in proportie de 95% din frunze de bambus.


Ursul negru (sau Ursus Americanus) traieste in America de Nord, in padurile din est si vest, in Canada si Muntii Stâncosi, pâna la altitudini de 2.000-2.300 de metri. Este un mamifer omnivor, hranindu-se in special cu plante si fructe. Hiberneaza foarte rar sau aproape deloc, pe perioade foarte scurte, timp in care iese din bârlog doar o data pentru a mânca.


Ursii negri traiesc solitari sau foarte rar câte doi (mascul – femela), in timpul imperecherii, in perioada iunie – iulie. Dupa sapte luni, femela naste intre unu si cinci pui, care cresc foarte repede, putând trai pâna la 25 de ani. Sunt animale mari, având intre unu si doi metri lungime si 1-1,5 metri inaltime (sau 1,5 – 2,5 metri in pozitie bipeda). Blana lor nu este neaparat neagra, ci poate fi maroniu inchis, bej sau chiar galbena.


Parcul national „Bear Country“ din America de Nord este cea mai mare rezervatie de ursi negri din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS