11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin2006 - „Anul George Clooney“

2006 – „Anul George Clooney“

Perioada in care actorul era cunoscut doar drept „tipul din «Spitalul de Urgenta»“ s-a incheiat de mult. Insa cariera sa la Hollywood pare a fi una dintre cele mai fluctuante din ultimii ani. Pentru fiecare succes de genul „Ocean’s 11“ a existat si un film de genul „Pacificatorul“ sau „Batman & Robin“, care nu s-au bucurat de aprecierea criticilor.


Decizia starului de a regiza si de a juca in „Confesiunile unei minti periculoase“ pare sa-i fi revolutionat intreaga cariera. El nu mai este vazut doar ca „actorul inalt, brunet si atragator, cu câteva filme remarcabile“, fiind recunoscut ca George Clooney.


La inceputul acestei luni, reprezentantii AMPAS (Academy Of Motion Picture Arts And Sciences) au „cimentat“ statutul artistului ca fiind unul dintre cei mai influenti actori hollywoodieni, cu trei nominalizari la premiile Oscar. Clooney ar putea câstiga premiul cel mare la categoriile „cel mai bun regizor“ si „cel mai bun scenariu original“, pentru filmul „Good Night and Good Luck“, precum si la categoria „cel mai bun rol secundar“ pentru rolul din pelicula „Syriana“.


Desi ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc abia peste câteva saptamâni, artistul este deja foarte nervos, intrebându-se neincetat ce il va astepta pe covorul rosu.


Un lucru este sigur – un barbat cu infatisarea si talentul sau nu va aparea singur la un astfel de eveniment; se pare ca starul din „Ocean’s 12“ va fi insotit de fosta sa iubita, Lisa Snowdon.


„George a fost foarte incântat când a aflat ca si Lisa va fi la ceremonie, pentru a prezenta cele mai «fierbinti» bârfe din spatele culiselor, intr-o emisiune realizata de televiziunea britanica. Actorul isi dorea foarte mult ca Lisa sa fie alaturi de el in acest moment important in viata sa“, a declarat un prieten apropiat al actorului.


Clooney sarbatoreste succesul intr-un mod original


In ciuda predispozitiei sale de a incalca „regulile“ Hollywoodului in multe privinte, felul cum actorul a sarbatorit cele trei nominalizari la Oscar a fost mult peste limita conventionalului – Clooney si-a programat o examinare rectala pentru ca „il ajuta sa-si calmeze nervii“.


Actorul a declarat pentru Entertainment Weekly: „Imediat cum am aflat ca am trei nominalizari, mi-am facut o programare la medic, gândindu-ma ca, indiferent ce s-ar intâmpla, voi fi mai fericit decât in salonul de consultatie. Probabil medicul imi va spune: «Nu ai primit nici un premiu, dar nu-i nimic, hai sa vedem cum stam cu colonul». In plus, cred ca voi avea parte si de un bonus – am auzit ca pacientii sunt «drogati» inainte de examinare“.


Insa viata lui Clooney nu include numai premii si declaratii amuzante; ultimele 12 luni au fost foarte grele pentru el. Actorul a fost ranit in timp ce filma o scena pentru pelicula „Syriana“ rupându-si membrana externa a meningelui. El a fost supus imediat unei interventii chirurgicale, fiind nevoit apoi sa sufere transfuzii regulate de sânge.


„Medicii imi scot sânge din brat si il injecteaza in coloana vertebrala; este un proces lent, dar merge din ce in ce mai bine“, a mai declarat artistul. Totodata, el a precizat ca problemele de sanatate au fost doar „vârful aisbergului“.


„In timp ce ma indreptam spre Moroc (locatia unde a fost realizat filmul «Syriana» – n.r.), a murit câinele meu, muscat de sarpe. Apoi cumnatul meu a facut un atac de cord si a murit. Avea doar 46 de ani. Cred ca, din punct de vedere emotional, acesta a fost cel mai prost an din viata mea“, a declarat Clooney.


De asemenea, fiind intrebat ce anume a invatat din experienta carierei sale, actorul a mai mentionat: „La inceput, accepti un rol doar pentru ca ti se ofera. Eu am dansat de bucurie când am auzit ca am primit rolul din «Return of the Killer Tomatoes» – un film de care multi nu-si mai aduc aminte, dar pe care eu nu-l voi uita niciodata. Cel mai important lucru pe care l-am invatat este ca poti face un film prost dupa un scenariu bun, dar este imposibil sa realizezi un film bun dupa un scenariu prost. Astfel, in cele din urma, totul se reduce la calitatea scenariului“. George Clooney regreta ca si-a inceput cariera actoriceasca in anii ’80, considerând acest deceniu ca fiind „cel mai degradant in materie de moda“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS