14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDracaena, o planta care iubeste lumina

Dracaena, o planta care iubeste lumina

Dracaena este o planta a carei denumire inseamna in limba greaca „zmeoaica“.


Dracaenei ii plac temperaturile ceva mai scazute, intre 18 si 20 de grade Celsius, iarna suportând chiar si temperaturi de opt – zece grade Celsius. Ii place lumina, dar nu trebuie sa stea direct in bataia soarelui. Daca lumina este insuficienta, frunzele se decoloreaza.


Ingrijirea Dracaenei


Udarea plantei este foarte importanta, excesul de apa sau lipsa acesteia determina ingalbenirea frunzelor. Din cele spuse de specialistii de la Gradina Botanica din Craiova daca umezeala va fi prea mare, radacinile vor putrezi. In perioada calda se aplica fertilizari de doua ori pe luna. Umiditatea din aer este si ea importanta. Daca aerul este uscat, vârfurile frunzelor pot deveni mai intâi galbene, apoi brune, dupa care se vor usca. Din aceasta cauza frunzele se sterg cu o cârpa umeda sau se pulverizeaza cu apa in mod frecvent. Dracaena este foarte sensibila la curent.


Solul potrivit este cel format din turba, pamânt de frunze, mranita si nisip. Primavara este indicat sa se schimbe pamântul de la suprafata ghiveciului.


Dupa doi ani de dezvoltare, planta incepe sa piarda din frunzele de la baza. Inmultirea Dracaenei se face prin butasi. De la baza sau din vârful plantei se desprind cu grija lastari de circa zece centimetri pe care ii putem pune apoi la inradacinat in ghivece cu nisip. Pentru inradacinarea lor este nevoie de caldura si umiditate ridicate. Transplantarea se face primavara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS