23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMos Craciun - lider incontestabil

Mos Craciun – lider incontestabil

Prestigioasa revista americana Forbes a dat publicitatii in aceasta luna topul celor mai bogate 15 personaje de fictiune.


Liderul incontestabil al clasamentului este Mos Craciun. Si cum se cuvenea oricarui lider de top, editorii de la Forbes au schitat un profil al popularului batrânel cu barba alba. Nume: Claus, Santa. Vârsta: 1.651 de ani. Domiciliu: Polul Nord. Stare civila: casatorit, fara copii. Principala sursa de venit: industria jucariilor si a dulciurilor. In ciuda eforturilor depuse de editorii revistei Forbes si a nenumaratilor finantisti consultati, averea simpaticului mosulet a fost imposibil de cuantificat in dolari, astfel incât redactorii au fost nevoiti sa treaca in dreptul sumei un sugestiv „?“. La urma urmei, asta nu este de mirare, având in vedere ca din banii sai reuseste an de an sa indeplineasca dorintele atâtor milioane de copii din toate colturile lumii. In spatele Mosului s-a clasat adolescentul de doar 13 ani, Richie Rich, a carui avere a fost estimata la 20,42 de miliarde de euro. Cunoscut drept „cel mai bogat adolescent din lume“, Rich a preluat sefia companiei Rich Industries de la tatal sau, Richard. Simpaticul baietel blond isi imparte averea cu prietenii, angajatii sai fideli si cu menajera-robot, Irona. Recent a demarat un proiect de constructie a unui stadion de base-ball placat cu aur.


Oliver „Daddy“ Warbucks isi continua cu spor afacerile cu armata americana


Ultimul loc pe podium este ocupat de Oliver „Daddy“ Warbucks, cu o avere de 8,27 miliarde de euro. Averea sa provine in mare parte din contractele incheiate cu armata americana, insa in ultimul timp magnatul, de 52 de ani, din New York, a investit si in mass-media, computer software, companii aeriene, mine de diamante sau hrana pentru pisici. Cifra de afaceri a companiei a crescut simtitor de când sediul companiei s-a mutat in statul mexican Quintana Roo. Recent, reprezentantii lui Warbuck au dezmintit zvonurile conform carora compania ar fi condusa de o sosie a magnatului, in timp ce adevaratul „Daddy“ este la vânatoare de teroristi in Ratznestistan, o tara asiatica. Pe locul patru se afla cunoscutul unchi al lui Donald, Ebenezer Scrooge, care, dupa ce a trecut printr-o scurta faza filantropica in urma traumatizantei experiente a calatoriei in viitor, a revenit suta la suta la zgârcenia sa obisnuita. Averea sa de 6,78 miliarde de euro, obtinuta gratie minelor de aur, i-a asigurat locul patru in top, astfel ca pentru mult timp de acum incolo octogenarul Donald Scrooge isi poate satisface marea sa pasiune: scaldatul in propriul ocean de bani.


Willy Wonka – in criza financiara din cauza mâncarurilor dietetice


Cel mai bogat ratoi din lumea l-a devansat in clasament pe nonconformistul om de afaceri Thurston Howell, a carui avere este estimata la 6,62 miliarde de euro, dar si pe Willy Wonka, excentricul proprietar al unei fabrici de ciocolata, care si-a reabilitat imaginea in urma filmului autobiografic realizat in 2005, dar care, din pacate, a inregistrat o scadere a cifrei de afaceri din cauza obsesiei crescânde a oamenilor pentru mâncarea dietetica. Astazi, averea lui Wonka a fost estimata de editorii Forbes la 6,62 miliarde de euro. Locurile urmatoare sunt ocupate de Bruce Wayne, alias Batman, cu o avere de 5,2 de miliarde de euro, si de Lex Lutho, ale carui afaceri din Metropolis i-au asigurat locul opt in clasament, cu o avere estimata la 3,89 de miliarde de dolari. Ultimele doua pozitii in Top Ten sunt ocupate de doi „baieti rai“: magnatul petrolului J.R. Ewing, celebrul om de afaceri din Dallas, Texas, a carui avere se ridica la 2,3 miliarde dolari, precum si de Auric Goldfinger, rivalul lui James Bond, a carui avere se ridica la 99,2 milioane de euro. Marele invins al topului este durul C. Montgomery Burns, proprietarul centralei atomice unde lucreaza Homer Simpson, care a coborât de pe locul cinci pe locul unsprezece in clasament, cu o avere estimata la 87 de milioane de euro. El este urmat in clasament de omul de afaceri Charles Foster Kane, de malefica Cruella De Vil, de brokerul Gordon Gekko si de milionarul Jay Gatsby.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS