16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Inundatie provocata de o iguana


In timp ce stapânul sau lipsea pentru câteva ore, o iguana a provocat o inundatie intr-un apartament de la periferia orasului Stuttgart, situat in sud-vestul Germaniei, deschizând robinetul de apa calda cu coada, au anuntat surse din cadrul politiei locale. Potrivit site-ului Yahoo!News, o femela de aproape un metru lungime a deschis robinetul, lasând apa sa curga in apartament timp de câteva ore. Apa s-a infiltrat la etajele inferioare si pâna la subsol, inainte ca vecinii sa anunte politia. La sosirea fortelor de ordine, reptila, lungita linistit pe un radiator in mijlocul apei, nu a parut deloc impresionata.


Tomografiile – noile detectoare de minciuni


Seful te ameninta ca te concediaza, fiind convins ca tu ai furat din bunurile companiei. Nu te crede atunci când ii spui ca nu este adevarat. Avocatii intervin si iti sugereaza sa-ti mai sustii o data nevinovatia – in timp ce faci o tomografie. Rezultatul obtinut va demonstra ca spui adevarul. Potrivit site-ului Yahoo!News, specialistii de la Universitatea de Stiinte Medicale din Carolina de Sud au constatat ca sistemul de scanare realizat pe baza tehnologiei fMRI (functional magnetic resonance imaging) identifica „mincinosii“ cu o acuratete de 90 la suta. Sustinatorii metodei fMRI afirma ca aceasta este mult mai buna decât metoda poligraf, pentru ca reuseste sa monitorizeze insasi „sursa minciunii“ – creierul – renuntând la masurarea unor factori indirecti.


SUA a primit o mostenire de 1,1 milioane de dolari


O femeie din SUA, care a murit la 98 de ani, a lasat mostenire 1,1 milioane de dolari guvernului american, cerând ca aceasta suma sa fie folosita pentru plata unei datorii nationale ce depaseste 8.000 de miliarde de dolari, informeaza site-ul Matin.qc.ca. Cadoul lui Margaret Elizabeth Taylor, decedata pe 9 noiembrie anul trecut, ar putea fi cel mai important oferit vreodata Trezoreriei americane, a declarat purtatorul sau de cuvânt, Stephen Meyerhardt. „Acesta este cel mai important cadou din ultimii 15 ani. Nu mai trebuie spus ca celelalte donatii sunt mult mai mici“, a adaugat el. Avocatul Tom Drake, executor testamentar, a precizat ca Taylor ii spusese foarte clar ca averea sa trebuie donata guvernului. Taylor, originara din Findlay, statul Ohio, nu avea frati sau surori in viata, nici copii, iar sotul ei murise in 1977. Democrata convinsa, ea a considerat ca datoria nationala trebuie inapoiata si a vrut sa contribuie cumva la asta. Potrivit arhivelor Biroului pentru datoria publica, americanii au donat anul trecut un total de 1,5 milioane de dolari pentru reducerea datoriei.


Paris Hilton – cea mai rea stapâna de animale


Paris Hilton a fost desemnata de revistele The New York Dog si The Hollywood Dog ca fiind vedeta cel mai putin grijulie fata de animale. Potrivit site-ului terra.es, mostenitoarea imperiului Hilton a fost aleasa „cea mai rea stapâna“ de câini, pentru felul cum il trateaza pe catelul ei rasa chihuahua, numit Tinkerbell. La rândul sau, cântareata britanica Joss Stone a fost considerata de catre cititorii revistelor „cea mai buna stapâna de animale“. Stone, de 18 ani, este stapâna unui canis Dusty Springfield, iar dupa uraganul Katrina ea a sarit in ajutorul a numerosi catei care au fost abandonati. In plus, aceasta sprijina mai multe adaposturi pentru animale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS