5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Oamenii credeau odata ca strutul isi baga capul in nisip in caz de primejdie. Strutul nu isi baga capul in nisip. Acest mit a pornit de la faptul ca strutul, care mai tot timpul ciuguleste ceva de pe jos, a creat impresia, prin efectul de Fata Morgana, ca si-ar ascunde capul.


Strutul nu este originar din Africa. Paleontologii au probe prin care pot demonstra ca este originar din stepele asiatice, in epoca Eocena (40-50 de milioane de ani in urma), strutul a migrat din Asia prin Europa si a ajuns in Africa. Astazi este intâlnit in salbaticie doar in Africa.


Cleopatra se pare ca a calarit un strut. Egiptenii antici antrenau struti pentru a trage carele de lupta. Acum mai bine de 2.000 de ani, regina egipteana Arsinoe a calarit un strut.


Un strut poate omori cu usurinta un om sau un cal. Cunoscuti ca luptatori de temut (uneori chiar si cei domesticiti), loviturile in fata cu puternicele picioare si talpile tari pot fi letale.


Povestile despre alimentatia ciudata a strutului sunt adevarate. In salbaticie, manânca plante, seminte, fructe, reptile, mici mamifere; consuma aproape orice poate inghiti, inclusiv ceea ce nu este comestibil. Puii manânca aproape orice vad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS