21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVacanta in strainatate de Sfântul Valentin

Vacanta in strainatate de Sfântul Valentin

In fiecare an industria hoteliera de peste hotare profita la maximum de sarbatoarea Sfântului Valentin, oferind cele mai tentante oferte pentru cupluri, in speranta de atrage cât mai multi clienti. In tara, in schimb, hotelurile nu au acordat multa importanta zilei indragostitilor.


Mai sunt doua saptamâni pâna la Sfântul Valentin, motiv pentru care hotelurile din strainatate au si inceput pregatirile pentru a-l intâmpina cum se cuvine. Au pus sampania la rece, au umplut camerele cu vaze de flori, au mai umblat pe ici, pe colo, pe la tarife, in unele cazuri au adaugat ca bonus o cina romantica sau vreo sedinta de masaj, totul pentru ca indragostitii sa aiba parte de cea mai romantica vacanta.


La Venetia, cu doar 300 de euro


Cuplurile care apeleaza la agentia Mapamond pot petrece patru zile de vis intr-un oras romantic cu mai putin de 300 de euro. Patru nopti cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele, in Paris, costa 282 euro. In caz ca planuiti sa-i faceti o declaratie de dragoste iubitei, in timp ce va plimbati cu gondola, ar trebui sa stiti ca patru nopti cazare cu mic dejun inclus la un hotel de trei stele in Venetia costa 334 euro. Pentru aceeasi oferta, dar in Viena, un cuplu va trebui sa scoata din buzunar 210 euro.


La agentia de turism Valdir Tour, preturile pornesc de la 105 euro de persoana pentru cazare trei zile la un hotel de trei stele si pot urca, in functie de locatia aleasa ca destinatie de vacanta, pâna la 395 de euro de persoana (pentru acelasi gen de oferta). Doua nopti de cazare la un hotel de patru stele in Croatia, la Opatija, costa 150 de euro, de persoana, iar in acest tarif sunt incluse o cina romantica la lumina lumânarilor, masaj cu ulei aromat, precum si o degustare din „Tortul indragostitilor“. Daca vreti insa sa-l celebrati pe Sfântul Valentin la Atena va trebui sa scoateti din buzunar câte 100 de euro de persoana. Pentru aceasta suma veti beneficia de cazare doua nopti cu mic dejun si cina incluse, la un hotel de trei stele, precum si de o cina romantica in doi la un restaurant situat la poalele Acropolei. Austriecii s-au gândit chiar sa dea nume sugestive promotiilor din aceasta perioada. Un hotel de patru stele din Austria ofera in cadrul pachetului „Amore Aroma“: cazare doua nopti in apartament cu demipensiune (este inclus si un mic dejun la pat) si o sedinta de aromaterapie, totul la un pret de 280 de euro de persoana.


940 de euro pentru o vacanta in Dubai


Unele agentii de turism au decis, in schimb, sa le ofere cuplurilor de indragostiti oferte care sa includa si transportul cu avionul. Este si cazul agentiei Tuoropa, unde trei nopti cazare si mic dejun inclus la un hotel de trei stele in Milano costa 360 de euro de persoana (pretul include si transportul dus-intors cu avionul, plecarile facându-se din Bucuresti). Pentru acelasi tip de oferta, in Paris va trebui sa platiti cu 30 de euro mai mult, adica 390 de euro de persoana. Daca vreti sa vizitati Colosseumul, aceeasi agentie va trimite trei zile la un hotel de trei stele din Roma cu 350 de euro de persoana.


Agentii de turism de la Alfa si Omega s-au gândit si la craiovenii care vor sa petreaca sarbatoarea indragostitilor intr-o locatie exotica, departe de gerul de acasa, oferindu-le acestora vacante in zone toropite de soare. Pentru o excursie de noua zile in Dubai va trebui sa scoateti din buzunar 940 euro de persoana. Pretul include opt nopti cazare cu mic dejun inclus la un hotel de patru stele, transport cu avionul, precum si un tur panoramic la orasului. Ceva mai putin, 920 euro de persoana, costa o excursie de sapte zile cu cazare si demipensiune la hotel de patru stele in Egipt, la Sharm El Sheick. Daca dispuneti de un buget mai redus puteti opta pentru o minivacanta in Venetia, unde trei nopti cu cazare si mic dejun incluse la un hotel de trei stele costa 180 de euro de persoana. In acest caz nu este inclus transportul, dar vi se ofera o cina romantica.


44 de euro pentru doua zile la Sinaia


Desi oferte sunt destule, se pare totusi ca oltenii prefera sa petreaca Sfântul Valentin in urbea natala. „Pâna acum, au venit decât foarte putine persoane care n-au facut decât sa se intereseze de preturi, dar oferte concrete n-am avut din partea nimanui“, a afirmat Luminita Dinca, agent de turism la Valdir Tour. Opinie confirmata si de ceilalti agenti de turism chestionati. „Nici anul trecut craiovenii nu s-au inghesuit sa plece in vacante de Sfântul Valentin“, a precizat Otilia Badea, de la agentia Alfa si Omega.


Nici hotelurile din România nu au acordat o importanta deosebita zilei de 14 februarie. Agentia de turism Valdir Tour are câteva oferte pentru Predeal, preturile variind in functie de durata vacantei. Doua nopti cazare cu pensiune completa la un hotel de trei stele costa 200 RON de persoana. In schimb, pentru cinci nopti cazare si demipensiune la un alt hotel de trei stele, pretul este de 530 RON de persoana.


Alfa si Omega are totusi o paleta variata de oferte pentru cuplurile care vor sa petreaca Sfântul Valentin pe plaiurile mioritice. Pentru doua nopti de cazare cu mic dejun inclus si cina festiva la un hotel de trei stele in Sinaia, un cuplu va trebui sa scoata din buzunar 44 de euro. Ceva mai mult, adica 980 RON, va trebui sa plateasca un cuplu pentru sase nopti de cazare cu mic dejun inclus si o cina romantica la un hotel de patru stele din Baile Herculane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS