17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTânarul puternic si elegant, vedeta colectiilor toamna - iarna 2006-2007

Tânarul puternic si elegant, vedeta colectiilor toamna – iarna 2006-2007

Milano a fost la mijlocul saptamânii trecute capitala mondiala a modei masculine, designeri celebri de la Versace, Missoni, Rocco Barocco, Dolce & Gabbana, Burberry prezentându-si colectiile pentru sezonul toamna – iarna 2006-2007.


Unul dintre atuurile farmecului masculin de care „s-au agatat“ stilistii este puterea. Aceasta domina colectiile a doua case de moda de prim rang, Dolce&Gabbana si Versace. Mai mult chiar, Dolce&Gabbana si-a intitulat colectia „New Power“, propunând pe podium un barbat-imperator, dezinhibat si atât de sigur pe sine, incât chiar nu mai are nevoie de haine pentru a-si face curaj. In opinia celor doi stilisti, barbatul de succes este cel care reuseste sa poarte cu eleganta traditionalii pantaloni gri cu trei pense, insa cu talia joasa, atât de populari printre tineri. Barbatul Dolce&Gabbana poarta vesta, pantaloni largi maro, bluzoane colorate si blazer de matase, de un albastru intens, insa si frac negru elegant sau haina militara brodata.


Modelul masculin propus de Donatella Versace nu are nevoie de negru pentru a exprima putere si eleganta. Preferatul colectiei este albastrul, inchis sau schimbator, insa mereu atât de luminos incât sa sublinieze o noua linie „eroica“ a frumusetii masculine. Pantalonii sunt strâmti, parând si mai mulati gratie jachetelor cu spatele asimetric, triunghiular. Barbatul Versace se apropie de masculina forma Y, mai precis spate lat si talie ingusta. Surprinde bogatia detaliilor la pulovere si camasi: intarituri de piele la gât si la copci, jocuri de cusaturi si aplicatii de astrahan.


Eleganta si traditie – pe podiumul de moda


In locul clasicului smoking, tânarul intelectual propus de Missoni alege pentru seratele importante un mantou lung si viu colorat, cu epoleti si centura eleganta. Când opteaza pentru clasica croiala de smoking, alege in schimb catifeaua in tonuri de bordeaux sau albastru. Daca seara haina este inlocuita cu un mantou elegant, ziua, cardiganul moale si decoltat ia locul blazerelor deasupra puloverelor si a camasilor cu cravata.


Costantino Vitagliano aduce o nota scotiana colectiei lui Rocco Barocco, dedicata in acest sezon culturii si traditiei din Scotia. Vedetele colectiei sunt hanoracul si geaca de blugi, cu diferite ornamente, purtate in combinatie cu pantaloni largi sau bermude fanteziste din tartan, impodobite cu fire aurite, dar si cu traditionalul kilt scotian. Jachetele sunt din piele, cu buzunare aplicate, chiar si pe spate, unde devin un fel de ghiozdanele. Pentru seara, Rocco Barocco propune pantaloni mulati, camasi de bumbac alb si jachete de blana. Mult mai britanic, asa cum se cuvine potrivit traditiei, barbatul Burberrys aduce aminte de ducele de Windsor, pentru a oglindi luxul care a caracterizat de-a lungul vremii aceasta casa de moda. O nota de excentricitate este conferita de imprimeurile si cusaturile fanteziste ce se imbina cu clasicele tesaturi britanice pentru haine, camasi si pardesie tip Chesterfield. Si cum se cuvine unui „britanic“ pur sânge, cravata neagra este un accesoriu de nelipsit pentru o cina eleganta.


Perfectiune – cuvântul de ordine al barbatului Cavalli


Tinutele de seara produse de Cavalli sunt perfecte. Noua colectie a designerului italian acorda mai multa atentie luxului. Dintre propunerile sale, atrage atentia un costum negru, care combina pantalonii largi din matase cu jacheta fina, din atlas opac. Surprinzatoare sunt camasile tip kimono care ofera o nota de eleganta colectiei. Casa de moda Pignatelli propune un barbat sexy, cu pantaloni mulati si camasi transparente. Colectia „Outside“ este dominata de taioare si jachete cu croieli clasice, realizate insa din denim, piele sau catifea. Barbatul Prada al viitoarei ierni pierde un pic din aerul tineresc, câstigând in schimb mai multa virilitate, gratie costumelor clasice. Colectia prezinta insa si modele elegante, cu o nota sport in acelasi timp. Prada nu propune un barbat prozaic, ci un erou modern, un „vânator“ al Mileniului III, pentru care caciula de blana in stil neobarbar reprezinta un accesoriu „ultimul racnet“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS