14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAmenajarea unui acvariu acasa

Amenajarea unui acvariu acasa

In aceast numar a Gazetei de Sud vom invata cum sa amenajam acasa un acvariu de dimensiuni medii. Vom invata sa acordam o mai mare atentie apei, filtrelor, luminii, incalzirii, oxigenarii, dar si cum sa intretinem un acvariu. Pestii depind in totalitate de stapânii lor in ceea ce priveste stabilirea unui ecosistem sanatos si sigur in acvariu.


Pregatirea acvariului


Inspectati acvariul pentru orice fel de defecte, puneti apa in el si observati daca sunt scurgeri. Spalati acvariul si toate echipamentele care vor fi introduse in el, sub jet de apa. Nu folositi sapun. Spalati nisipul pe care l-ati cumparat doar cu apa de la robinet. Puneti o cantitate mai mica intr-o galeata de plastic curata si lasati sa curga apa in ea. Apoi amestecati nisipul din galeata pâna când apa ramâne curata.


Amplasarea acvariului


Amplasati acvariul intr-o zona care nu este expusa direct la soare (acesta va permite cresterea excesiva a algelor si va cauza supraincalzire). Totodata, tineti acvariul departe de aeroterme si ventilatoare. Acvariul trebuie pus pe o platforma sau o masa solida. Când este plin, un acvariu de 50 de litri va cântari aproximativ 56 de kilograme. Puneti nisipul spalat pe fundul acvariului, având grija sa-i creati o panta spre geamul din fata al acvariului. Astfel, va va fi mai usor de colectat mâncarea ramasa, excrementele si alte resturi din acvariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS