10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn apartament de doua camere intr-o garsoniera

Un apartament de doua camere intr-o garsoniera

Un caz de amenajare mai rar intâlnit este acela de transformare a unei garsoniere in apartament cu doua camere. Remodelând locuinta, careia i s-au atribuit noi functionalitati, aceasta devine mult mai incapatoare. Bucataria poate fi redusa la dimensiunea unui spatiu de lucru, fiind mascata in spatele unor usi glisante placate cu o oglinda, restul devenind un living micut. Camera isi pastreaza dimensiunile initiale, la fel si baia.


O garsoniera care se intinde pe o suprafata de aproximativ 40 mp poate fi reconfigurata astfel incât sa fie obtinut mai mult spatiu. In acest sens, pot fi comasate functiunile bucatariei si ale livingului intr-o singura incapere. Decorata in tonuri calde, camera poate fi mobilata sumar, pentru a lasa suficient loc de miscare. O canapea de doua locuri, din material textil ecosez, incadrata de doua corpuri din gips-carton cu blaturi din PAL melaminat, care tin loc de masute, creeaza o atmosfera de relaxare. Pe latura opusa a incaperii poate fi amplasata o biblioteca stilizata din gips-carton, cu polite si nise curbate, luminata de spoturi, care dau o nota de veselie prin combinatia de culori. Tot aici poate fi realizat si un mic loc de servit masa, pentru doua persoane. Pentru finisajul peretilor, designerii recomanda alegerea unui tapet imitatie de stucco veneziano orange, iar nisele bibliotecii din gips-carton sa fie vopsite grena. In hol poate fi pusa gresie tip teracota. Bucataria, mascata de restul incaperii printr-o usa glisanta, devine un spatiu mic in care sunt amplasate doar câteva corpuri suspendate. Mobilierul, amplasat pe un singur perete, poate fi din PAL melaminat, iar aparatura casnica este incorporata. Peretele din spate „se imbraca“ in faianta pentru o intretinere usoara. Pentru o nota de caldura si intimitate, pot fi puse diverse obiecte decorative: fotografii cu flori inramate, veioze, vaze pictate manual, tablouri mici cu flori, statuete etc. Fereastra se poate acoperi cu o perdea fina din organza, incadrata de o draperie ecosez, la fel ca tapiteria canapelei.


Dormitorul continua stilul amenajarii


Dormitorul, cu o suprafata de aproximativ 12 mp, continua stilul amenajarii din camera de zi. Din punct de vedere cromatic, si aici predomina aceleasi tonuri de orange si grena folosite la finisajul peretilor, la nisele decorative din gips-carton, dar regasite si in nuanta draperiilor, cuverturii si a mochetei.


Patul cu tablie devine piesa centrala a amenajarii. El este pus in evidenta de o scafa semicirculara din gips-carton, cu spoturi care lumineaza capul patului, dar si de nisele decorative care incadreaza tablia.


Deoarece dormitorul se extinde putin, luând din spatiul holului, incaperea capata o forma usor neregulata. In locul astfel câstigat se poate incadra un mic dressing, iar peretele comun dintre hol si dormitor realizat din sticla de Nevada ilumineaza natural holul. Fereastra generoasa a camerei poate fi acoperita cu perdele fine, cu imprimeuri florale si draperii din matase care cad in falduri. Baia, cu dimensiuni generoase, va fi dotata cu o cada de colt tip jacuzzi si cu o oglinda mare, montata deasupra lavoarului, care da impresia unui spatiu mai mare. Pentru finisaje pot fi alese modele de faianta si gresie pe nuante de gri-bleu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS