Acasă Magazin Hamsterul pitic, o companie jucausa

Hamsterul pitic, o companie jucausa

-

Hamsterul pitic rusesc este una dintre cele mai noi specii de hamsteri care si-au facut aparitia in ultimii ani. Masculii adulti ajung doar pâna la 8 cm. De asemenea, hamsterul pitic rusesc este o specie extrem de sociabila care traieste in mici familii sau in colonii mari. In captivitate, traieste cel mai bine in perechi sau in grupuri mici de acelasi sex sau de sexe diferite.


Hamsterii pitici sunt animalute foarte „sonore“ si isi petrec mult timp batându-se in joaca, asa ca nu intrati in panica daca auziti in cusca o multime de chitaituri sau batai. Ca si hamsterii chinezesti, ei trebuie tinuti in acvarii acoperite cu o plasa de sârma sau in custi cu gratii foarte dese. Podeaua trebuie acoperita cu un strat de rumegus sau talas. Drept culcus ar trebui sa se puna fân, hârtie igenica sau servetele de masa. Cusca trebuie „mobilata“ cu tuburi de la hârtia igenica sau cu borcane de dulceata care sunt folosite drept ascunzatori de hamsteri. In cusca trebuie instalata si o rotita pentru miscare.


Fructele si legumele sunt apreciate de hamsteri


Alimentatia este compusa dintr-un amestec de seminte si cereale, la care se adauga mici cantitati de nuci, seminte de floarea-soarelui si biscuiti pentru câini. Fructele si legumele sunt foarte apreciate de hamsteri. Pentru a evita bataile in colonie, hamsterilor nu trebuie sa le lipseasca apa. Perioada de gestatie este de obicei de 21 de zile, dar aceasta poate varia de la 16 la 30 de zile. Numarul mediu de pui este de aproximativ patru, dar poate ajunge si la zece. Durata medie de viata este intre 24 si 36 de luni. Perechile n-ar trebui sa fie despartite dupa ce au trait impreuna, deoarece este foarte probabil sa nu se mai accepte.


Medicul veterinar Adrian Dinu, colaborator GdS, ne spune de ce sa ne luam un hamster:


„Este animalul de companie ideal daca doriti sa ocupe putin spatiu si sa nu aveti bataie de cap cu prea multi noi prieteni. Este un animal solitar care prefera sa-si petreaca timpul singur, fara sa simta nevoia de companie“.

ȘTIRI VIDEO GdS