17.8 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Cu Vircon, igrasia dispare definitiv

Cu Vircon, igrasia dispare definitiv

La cererea cititorilor, in acest numar oferim câteva solutii practice pentru a scapa definitiv de igrasia din locuinte. Un produs ecologic recomandat de specialistii revistei „Casa si biroul“ este Vircon.


Vircon este un produs ecologic care se foloseste in spitale pentru dezinfectie si sterilizare. Uneori, este folosit si pentru dezinfectarea tetinelor. Dintr-un plic de Vircon de 50 g se poate prepara o solutie concentrata de aproximativ cinci litri sau una mai diluata de zece litri. Cu ajutorul unui aspirator, se pulverizeaza solutia de mai multe ori pe peretii plini de igrasie. Efectul este total. Mai exista o solutie antimucegai (un fungicid) pentru igrasie, care este mai buna decât alte substante pe baza de clor, intrucât sunt zone in care peretele este mai rece si se produce condens, dând astfel posibilitatea aparitiei mucegaiului.


Alta solutie recomandata de specialisti este un adaos antiigrasie pentru mortar, un lichid galben vâscos slab alcalin. Nu este inflamabil. Termenul de pastrare in ambajalul original inchis este de minimum cinci ani. La temperaturi sub 0 grade Celsius se cristalizeaza, dar la temperaturi normale isi revine si poate fi utilizat. Produsul se livreaza in flacoane sau in bidoane de material plastic de unu-cinci litri. Se utilizeaza ca aditiv in mortar, la tencuirea peretilor cu continut ridicat de umiditate (peste 3%), datorat fie ascensiunii apei din sol, fie infiltratiilor din pânza freatica sau din instalatiile de apa.


Se poate utiliza atât in interior, cât si la exterior pe pereti de caramida, piatra, beton etc., in subsoluri, depozite, spatii de locuit, camere frigorifice. Prin folosirea produsului, se obtine transformarea partiala a sarurilor care formeaza igrasia in saruri insolubile, hidrofobe. Produsul asigura totodata pe un perete cu igrasie o suprafata uscata, fara eflorescente de igrasie, care se formeaza in timpul intaririi mortarului, precum si o aerisire mai buna a peretelui, prin marirea numarului si a dimensiunilor porilor deschisi, eliminând posibilitatile de uscare osmotica a apei prin tencuiala.


Pregatirea suprafetei


Suprafata care urmeaza a fi tencuita cu adaosul antiigrasie va trebui pregatita cu atentie. Se indeparteaza tencuiala veche, compromisa, iar rosturile se curata pe o adâncime de doi centimetri. Se lasa asa peretele timp de câteva zile, dupa care se curata suprafata pe care a iesit igrasia din perete. Mortarul va fi pregatit in malaxor sau betoniera, respectându-se urmatorul dozaj: 0,1 – 0,15 litri de material antiigrasie se dizolva in 7-10 litri de apa si se introduce in malaxor. Cantitatea de adaos antiigrasie se dozeaza in functie de granulatia nisipului, iar cantitatea apei depinde de umiditatea acestuia. Este bine ca prima data sa fie pusa o cantitate mai redusa de apa, completându-se ulterior cu cantitatea necesara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Restricții de circulație pe DN7

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a anunţat că astăzi sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie pe DN 7, pentru efectuarea de...

Doi spanioli s-au răsturnat cu mașina la Cerna Sat

Doi tineri din Spania au ajuns joi, la spital, după ce s-au răsturnat cu mașina în albia pârâului Cărbune, între Cerna Sat,...

Eclipsă de lună prin penumbră. Când va fi vizibilă...

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din acest an se va produse vineri seară și va fi vizibilă și din România....
00:03:48

Twitter a eliminat un videoclip în care Trump își...

Twitter a decis să elimine mesajul video de campanie în care președintele Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri...

Premieră în învățământul românesc: curs de diplomație digitală pentru...

Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a găzduit pe 4 iunie...

ONU: Viitorul vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun...

Un viitor vaccin împotriva Covid-19 trebuie considerat un „bun public global” accesibil tuturor, a declarat joi secretarul general al ONU, António Guterres.