5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Pustoaica“ la 40 de ani

„Pustoaica“ la 40 de ani

Pentru cele mai multe dintre femeile Mileniului III, prinse intre activitatile de zi cu zi si treburile de acasa sau de la serviciu, grija pentru propria persoana, pentru forma fizica si pentru propria sanatate a devenit un lux, caruia i se pot dedica doar in timpul liber.


Potrivit unui studiu al revistei italiene Salute naturale, in mod surprinzator, cel mai preocupate de propria infatisare sunt reprezentantele sexului frumos care au trecut de 45 de ani, in timp ce stilul de viata al tinerelor de 20 sau 30 de ani nu este deloc exemplar, fiind mult mai frenetic, precum si caracterizat de o mai slaba constanta si vointa. Publicatia italiana a analizat obiceiurile a peste o mie de subiecte cu vârste cuprinse intre 25 si 55 de ani, descoperind ca majoritatea doamnelor de peste 45 de ani au o conceptie despre viata care le permite sa se ocupe mai bine de ele si care, in acelasi timp, le face mai atragatoare si in ochii reprezentantilor sexului opus. 62 la suta dintre doamnele de peste 45 de ani sunt multumite de felul cum au avut grija de sanatatea lor, spre deosebire de 24 la suta dintre semenele lor cu vârste cuprinse intre 25 si 30 de ani. Cele mai nemultumite sunt femeile cu vârste cuprinse intre 25 si 30 de ani, cu un nivel al satisfactiei personale care ajunge la doar 19 la suta.


Tinerele nu au timp pentru propria imagine


Doamnele care nu au ajuns in al patrulea deceniu de viata se plâng care nu au timp sa se dedice propriei persoane, 32 la suta dintre ele invocând aceasta cauza, precum si lipsa unei constante pentru a se dedica unui sport sau unei activitati fizice, 23 la suta, sau faptul ca au vise mult prea indraznete, care nu prind de cele mai multe ori contur, cum spun 16 la suta dintre respondente. In acelasi timp, 12 la suta dintre doamnele tinere au recunoscut ca nu stau prea bine la capitolul vointa, in timp ce 11 la suta invoca slabele resurse financiare. Desi unele dintre doamne ar vrea sa aiba mai mult timp pentru a se dedica propriei persoane, 31 la suta spun ca munca le absoarbe cam toata energia de care dispun, 27 la suta dau vina pe copii, iar 12 la suta pe comoditatea contagioasa a propriului partener. Creste in schimb numarul doamnelor de 50 de ani pentru care sala de fitness si forma fizica sunt o prioritate. 54 la suta dintre femeile de peste 45 de ani afirma ca in 2005 si-au dedicat mai mult timp propriei persoane fata de anii trecuti. Din câte se pare, grija pentru propria persoana nu trece doar prin sala de fitness, ci si prin frigider. 72 la suta dintre doamnele de vârsta a doua sunt mai atente la propria alimentatie, optând pentru un regim natural si sanatos, 62 la suta isi controleaza greutatea periodic, urmând regimuri si renuntând la alimentele pline de grasimi, 41 la suta spun ca merg regulat la sala, 36 la suta frecventeaza centrele de frumusete, 16 la suta urmeaza cursuri de yoga. Majoritatea au incercat sa se lase de fumat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS