13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSolutii pentru inlaturarea igrasiei

Solutii pentru inlaturarea igrasiei

O data ce a aparut igrasia pe peretii locuintei, este gresit sa apelati la o simpla metoda de „cosmetizare“ prin refacerea tencuielii si vopsirea zonelor afectate cu produse clasice. Veti locui intr-un climat nesanatos, iar costurile pentru energie vor fi mai ridicate. In aceste cazuri se impun masuri speciale pentru a preveni deteriorarea totala a zonelor afectate din casa si pentru a impiedica reaparitia umezelii. Pentru combaterea igrasiei exista mai multe solutii: de la vopsele si tencuieli cu proprietati speciale, care confera protectie peretilor cu probleme, pâna la metode avansate care folosesc curentul electric de mica intensitate pentru respingerea umezelii si mentinerea uscata a peretelui. Aceste metode si materiale sunt ecologice, iar timpul necesar lucrarilor de renovare este destul de mic datorita capacitatii de uscare rapida a peretelui tratat. Persoanele care doresc sa scape de igrasia din locuinta pot opta astfel pentru metoda electro-osmotica prin uscarea zidurilor.


Cum functioneaza sistemul


Prin acest sistem se introduce in zid, printr-o serie de anozi de titan montati in zidarie chiar deasupra nivelului solului, un curent electric de foarte mica intensitate. Efectul consta in respingerea spre partea inferioara a zidului a moleculelor de apa si intoarcerea acestora in pamânt. Atâta timp cât aceasta sarcina mica pozitiva este mentinuta, zidurile ramân uscate si astfel impiedica reaparitia igrasiei. Instalarea sistemului este usoara si rapida. In zidaria exterioara, chiar deasupra solului, sunt facute mai multe gauri mici in care se introduc anozii, legati prin fire.


Caracteristici


Acest sistem ofera protectie permanenta impotriva igrasiei a cladirilor construite din orice material si având orice vechime. Instalarea este simpla, cu distrugeri foarte mici asupra cladirii. Sistemul poate fi dotat si cu sistem de monitorizare si este garantat 30 de ani.


Stiati ca?


Dupa instalare, eficacitatea sistemului poate fi monitorizata prin conectarea la un laptop care furnizeaza date despre sarcina zidului, curentul si voltajul din sistem. Iar fata de metoda chimica de inlaturare a igrasiei, metoda electro-osmotica nu implica actiuni distructive asupra cladirii. Sistemul este totodata ecologic. El este independent de substante chimice, inofensiv pentru mediul inconjurator si nu implica riscuri pentru sanatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS