21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCraiovenii merg la schi in Austria

Craiovenii merg la schi in Austria

Dulci sunt roadele asteptarii! Turistii care au ales sa plece in vacanta dupa Sarbatorile de iarna beneficiaza de oferte cu reducere de pâna la 50%. Mai mult, se pare ca acestia au fost inspirati, intrucât ninsorile atât de asteptate de Craciun sunt preconizate pentru aceasta luna.


Pentru cei care au ramas acasa de Sarbatori, dar dispun de ceva rezerve banesti, acum este momentul propice pentru o vacanta la munte.


Daca in perioada 20 – 30 decembrie tarifele hotelurilor din zonele montane dadeau multora dureri de cap, acum multe preturi au inceput sa scada. De fapt, sezonul reducerilor nu mai este de mult o noutate pentru craioveni, de aceea multi dintre ei si-au facut inca de la inceputul lunii decembrie rezervari pentru o vacanta in ianuarie sau februarie.


„Am avut un grup de zece persoane care si-au facut rezervari inca de la inceputul lui noiembrie pentru o saptamâna la Paltinis in luna ianuarie“, a precizat Mihaela Enache, agent de turism la „Mapamond“. De altfel, turistii au si motive sa opteze pentru o vacanta la munte in aceasta perioada, deoarece preturile sunt in unele cazuri cu pâna la 30% sau chiar 50% mai mici decât in perioada Sarbatorilor.


Zapada – la mare cautare


Craiovenii care au apelat la serviciile agentiei de turism „Mapamond“ au optat in general pentru statiuni precum Predeal sau Poiana Brasov, in speranta ca se vor bucura de zapada. Astfel, la Sinaia, o zi la un hotel de trei stele cu cazare in camera dubla si mic dejun inclus costa 95,11 RON de persoana. Cu mult mai putin, adica 38,05 RON, veti plati pentru aceeasi oferta, dar la Predeal.


Daca doriti ca pe lânga cazare hotelul sa va asigure si micul dejun, si cina, va trebui sa scoateti din buzunar 148,83 RON de persoana pentru fiecare zi petrecuta in Poiana Brasov. In caz ca v-ati saturat sa asteptati zapada pe plaiurile mioritice si vreti sa fiti siguri ca veti schia in vacanta, atunci puteti opta pentru un sejur peste hotare.


„In topul preferintelor craiovenilor care au plecat in strainatate se afla Austria“, a afirmat Mihaela Enache. Astfel, pentru sapte nopti cu mic dejun intr-un hotel de trei stele din Tirol va trebui sa platiti 225 de euro, transportul nefiind inclus in pret. Daca doriti sa optati pentru cazare la hotel de trei stele in regim de demipensiune, atunci veti fi nevoiti sa platiti 54 de euro pentru fiecare zi petrecuta la Innsbruck.


Mihaela Enache a precizat ca turistii care merg in vacanta in aceasta perioada opteaza pentru zonele montane, unde pot schia, si nicidecum pentru orase cu obiective turistice (nimanui nu-i place sa viziteze un oras, oricât de interesant ar fi acesta, daca afara termometrul coboara sub zero grade Celsius).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS