11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRevelionul in cele mai frumoase orase din lume

Revelionul in cele mai frumoase orase din lume

Luminile cele mai stralucitoare, Pomul de Craciun cel mai impunator, cele mai nebunesti dansuri si focuri de artificii spectaculoase… Toate acestea se pot intâlni in marile orase ale lumii, care sunt superbe tot anul, insa in timpul Sarbatorilor de iarna sunt magice.


In Amsterdam, de exemplu, supranumit Venetia Nordului, Craciunul este de poveste, iar Anul Nou se sarbatoreste dan-sând in Piata Dam, unde pot fi admirate focuri de artificii. Pentru cei care vor sa vada specta-colul feeric de lumini, este re-comandat canalul Prinsengracht, la colt cu Bloemengracht. Muzica si distractia sunt la ele acasa in Wesetrgasfabriek, o fosta fabrica transformata intr-un loc la moda, unde au loc spectacole grandioase si cher-meze muzicale. Aici, vizitatorii pot gasi separeuri primitoare, un bar, o mica roata panoramica si pot participa la concerte, care se desfasoara intre orele 22.00 si 6.00.


Biletele costa 35 de euro si au fost puse in vânzare inca de la inceputul lunii decembrie. Alt oras preferat de turisti in aceasta perioada a anului este Lisabona. De Sarbatori, capitala portugheza are o atmosfera unica. In partea joasa a orasului, numita Baixa, exista Alfama, cel mai vechi si mai fascinant cartier din regiune, precum si Rossio, o zona cu piete superbe, cafenele, artisti si comercianti ambulanti. Apoi este Bairro Alto, regatul noptii si al fastului. Din orice parte a orasului se poate vedea cel mai mare Pom de Craciun de pe Batrânul Continent, cu o inaltime de 72 de metri. Petrecerea de Anul Nou are loc in Piazza del Commercio, unde mii de oameni se aduna pentru a participa la concerte si pentru a admira focurile de artificii si maiestria artistilor.


Livorno – credinta si modernism


Vivace si cosmopolit, Livorno este unul dintre orasele italiene care reuneste o multime de traditii religioase, cu ritualurile si festivitatile lor. In Via della Madonna, turistii pot admira maretia a trei biserici: Chiesa dei Greci Uniti, Chiesa della Madonna si Chiesa San Gregorio Armeno. La câteva sute de metri distanta, pelerinii pot admira sinagoga si biserica valdeza. Daca doriti sa vedeti una dintre cele mai sugestive scene ale Nasterii Pruncului Iisus din Italia, trebuie sa parcurgeti cei 30 de kilometri ce despart orasul de localitatea Rosignano Marittima. Scena Nasterii este prezentata de peste 100 de actori imbracati in costume, care parca dau timpul in urma cu 2.000 de ani.


Revelion – in plina vara


Daca doriti un alt fel de Re-velion, puteti alege Melbourne, capitala statului australian Victoria, unde este vara.


Aici va puteti bucura de valurile marii, de soare si puteti admira constructiile victoriene care se intind de-a lungul Golden Mile Walk. La doar o ora si jumatate de oras se afla Phillip Island. Aici, atractia principala este plaja Summerland, când, seara, pinguinii intra in apa. Gratie turului turistic Ultimate Penguin, mici grupuri de per-soane insotite de specialisti se pot apropia de simpaticele animale.


Un bilet costa 37 de euro, iar incasarile sunt utilizate pentru conservarea habitatului natural al pinguinilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS