5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCraiovenii aleg agroturismul pentru Anul Nou

Craiovenii aleg agroturismul pentru Anul Nou

Craiovenii care au dorit sa-si petreaca minivacanta de sfârsit de an in afara localitatii au preferat pensiunile agroturistice in defavoarea hotelurilor.


Multe persoane care au apelat la serviciile agentiei de turism Romasig in aceasta perioada au preferat sa-si petreaca Revelionul peste hotare, deoarece ofertele de acolo au fost, paradoxal, mai avantajoase decât cele din tara. Astfel, pentru sapte zile in Grecia trebuia sa scoateti din buzunar 140 de euro, pret in care sunt incluse transportul cu autocarul, cazarea sapte zile la un hotel de doua stele cu mic dejun si cina de Revelion.


„In general, au fost preferate destinatii precum Grecia, Italia, Ungaria. Au fost si persoane care s-au interesat de vacante in locuri mai exotice, dar din cauza preturilor ridicate nu am avut nici o cerere concreta“, a spus Claudia Corbu, agent de turism.


In privinta mijlocului de transport, aceasta a precizat ca multi craioveni au preferat sa circule cu avionul, chiar daca un astfel de drum este mai scump decât cel cu autocarul.


Doua margarete – la mare cautare


In ceea ce-i priveste pe oltenii care au vrut sa intâmpine noul an pe tarâm românesc, acestia au preferat destinatii nu foarte departate de casa.


„Multi turisti s-au temut de distantele foarte mari, nevrând sa petreaca prea mult timp pe drum“, a afirmat Claudia Corbu. Valea Prahovei, Bucovina, Herculane sau Baile Tusnad s-au numarat printre cele mai solicitate regiuni de vacanta. Daca pâna acum erau preferate hotelurile, anul acesta pensiunile agroturistice au inceput sa fie la mare cautare.


„In acest sezon, pensiunile au fost preferate hotelurilor. Cea mai mare cautare au avut-o cele de doua margarete“, a precizat Claudia Corbu. Preturile pornesc de la 120 RON de persoana (pentru care beneficiati de pensiune completa) si, in functie de conditii, pot ajunge pâna la 85 de euro (tarifele sunt valabile pentru Valea Prahovei).


Motivele pentru care pensiunile agroturistice se bucura de popularitate in rândul turistilor sunt multiple. Acestia primesc o atentie sporita din partea gazdelor, care se pot ocupa si de programul oaspetilor. Astfel, turistii pot participa la taierea porcului sau se pot bucura de plimbari cu sania, colinde sau alte obiceiuri specifice zonei respective. Si faptul ca meniul este flexibil, adica poate fi stabilit in acord cu gazda, are o importanta deosebita.


Daca dispuneti de sume mari de bani si sunteti un grup numeros, puteti oricând sa inchiriati o vila intr-o zona turistica (preturile ajung insa si la 2.000 de euro). Chiar daca timpul sau bugetul auster nu va permit sa intâmpinati sfârsitul de an departe de casa, nu aveti nici un motiv de intristare, pentru ca reusita unui Revelion este data de persoanele cu care il petreceti si nu neaparat de locul unde va aflati.


Zece reguli de aur pentru turisti


Orice turist trebuie sa respecte un set de reguli imperios necesare atunci când circula intr-o tara in care riscul de infectie este marit. In primul rând, trebuie sa bea apa sau alte lichide doar din sticlele inchise si sigilate. Se recomanda ca bauturile sa nu fie consumate cu gheata. De asemenea, turistii ar trebui sa evite sa bea lapte sau sa consume produse lactate nepasteurizate. Fructele si legumele crude trebuie consumate doar dupa ce au fost bine spalate, iar pestele si fructele de mare nu sunt recomandate decât daca in prealabil au fost bine fierte. In acelasi timp, consumul de carne cruda nu este recomandat, specialistii sfatuindu-i pe turisti sa serveasca doar mâncaruri gatite, care sunt caldute. Vânzatorii ambulanti nu sunt priviti cu ochi buni de nutritionisti, acestia fiind de parere ca astfel de comercianti furnizeaza o mâncare de proasta calitate. Cum era si normal, orice turist trebuie sa fie atent la igiena sa personala. Trebuie sa foloseasca apa potabila pentru a se spala pe dinti, sa se spele pe mâni inainte de masa si dupa ce a folosit toaleta. In absenta unei ape „cât de cât potabile“, aceasta trebuie consumata doar dupa ce a fost bine fiarta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS