20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinFormatia Queen a fost declarata trupa cu cel mai mare succes din Marea Britanie

Formatia Queen a fost declarata trupa cu cel mai mare succes din Marea Britanie

Formatia Queen a fost declarata trupa cu cel mai mare succes din Marea Britanie, informeaza site-ul contactmusic.com.


Faimoasa trupa se afla pe primul loc in topul 100 al celor mai de succes nume din toate timpurile, in Cartea Single-urilor si Albumelor din Marea Britanie, publicata de Cartea Recordurilor.


Topul are la baza un numar total de saptamini, pe care fiecare dintre nominalizati si le-a petrecut in topurile britanice de single-uri si albume.


Formatia Queen, care a petrecut 1.322 de saptamini in topurile britanice, a invins pentru prima data trupa The Beatles, care a avut doar 1.293 saptamini.


Solistul trupei Queen, Freddie Mercury, a murit din cauza necrutatoarei boli SIDA, in anul 1991, dar formatia inca mai exista, popularitatea ei fiind in crestere, mai ales dupa succesul pe care l-a avut melodia „We Will Rock You“, in Londra.


Locul al doilea este ocupat de trupa The Beatles, pozitiile doi si trei fiind alocate lui Elvis Presley si formatiei U2. Sir Elton John si Michael Jackson ocupa locurile noua, respectiv zece in cadrul acestui top.


Redactorul cartii, David Roberts a declarat: „Avind in vedere ca trupa Queen a avut o cariera mult mai scurta, decit a formatiei The Beatles sau a lui Elvis, putem spune ca este un rezultat incredibil“.


Peste 50 de ani de muzica de top si-au gasit locul in numaratoarea inversa din anul 1952 si pina in prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS