13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAnastasia, Regina Sprincenelor sau confidenta lui Jennifer Lopez

Anastasia, Regina Sprincenelor sau confidenta lui Jennifer Lopez

Alaturi de Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gica Hagi, Anastasia Soare face parte dintre românii care si-au facut un nume in strainatate.


A crescut in Constanta, dar a devenit celebra in SUA, pensind sprincenele vedetelor. In prezent, are propria ei linie cosmetica si peste 100 de magazine de desfacere in toata lumea. E vecina lui Sharon Stone si confidenta lui Jennifer Lopez. Dupa 16 ani de la prima plecare, Anastasia a revenit in tara pentru a-si extinde afacerile si pe plaiurile natale.


– Ce v-a determinat sa parasiti Constanta si sa plecati in America?


– Eu am plecat inainte de ’89, sotul meu plecase cu trei ani inaintea mea, deci gindul de a pleca data inca din anii ’70, cind la ora sase nu mai aveam lumina, nu mai aveam caldura, ne simteam pur si simplu ingraditi si visam la libertate.


– Ati plecat ilegal?


– Nu, sotul meu plecase ilegal. El era comandat de nava si calatorea mult. Asa ca, in timpul unei curse, a ramas in Italia si a cerut azil politic la Ambasada Americana. In momentul in care i-au acceptat cererea, atit eu, cit si fiica mea puteam parasi tara si ne puteam stabili acolo ca rezidenti permanenti. Problema a fost ca autoritatile române ne-au intirziat plecarea trei ani.


„Nu voiam sa traiesc mai prost ca in România!“


– Cum a inceput totul?


– Aveam o fata de 11 ani si un sot care trebuia sa faca o munca pe care o considera sub standardele lui. Era taximetrist, iar, ca majoritatea românilor cu studii superioare, dar fara cetatenie americana, nu putea sa-si exercite functia de baza si era nemultumit de statutul lui. Am lucrat doi ani intr-un salon si asa mi-a venit ideea sa-mi deschid propriul meu cabinet. Acum, cind privesc in urma, mi se pare ca a fost o nebunie. Nu vorbeam engleza, nu stiam sa folosesc un sistem bancar, nu stiam sa scriu un cec, pentru ca eu eram obisnuita cu leii din România. Era ca si cum as fi ajuns pe Luna, dar am riscat pentru ca nu voiam sa traiesc mai prost ca in România. M-am gândit ca daca nu reusesc sa pun afacerea pe picioare ma voi intoarce in tara. Si daca nu venea revolutia, poate ca m-as fi intors.


– In tot acest timp, casnicia dumneavoastra a trecut prin multe momente critice?


– Da, de aceea, dupa cinci ani, am divortat. America e un test pe care il da fiecare persoana care ajunge acolo. Sotul meu l-a picat pentru ca nu a reusit sa se acomodeze. El nu a putut sa uite cine a fost inainte de a ajunge aici. In România, tatal lui era prim-secretar pe judetul Dobrogea. Crescuse cu sofer, bona, profesoara de franceza, de pian, era un tip educat care nu a putut sa treaca peste primul hop. Femeile au capacitatea de a uita, barbatii nu. Eu toata viata am trait intr-o casa foarte mare, iar cind am ajuns in America a trebuit sa locuiesc, la Los Angeles, intr-un apartament cu doua camere. Au fost luni de zile in care nu am putut sa dorm pentru ca nu eram obisnuita cu spatiile mici. Ne-am dus la supermarket, n-am sa uit chestia asta niciodata, si am vrut sa iau struguri si, cind am ajuns la casa, sotul meu mi-a spus: „Astia sint sapte dolari, nu avem bani sa-i luam“. Nu am avut bani pentru un ciorchine, cind, cu trei luni inainte, in România cumparam cu lazile. In ’92 am mai sarit un hop. Am venit acasa, am deschis ziarul si i-am spus sotului meu ca vreau sa-mi deschid un salon. El nu mi-a spus decit atit: „Sint americani care traiesc de o viata aici si nu au propriul lor business“. Aceste schimbari ne-au distrus casnicia.


„Barbatii vor sa aiba acasa o blonda!“


– Nu v-ati gândit sa va recasatoriti?


– Nu, am avut doar prieteni. Am avut un logodnic cu un an in urma, dar nu a mers, pentru ca eu sint o persoana nu foarte usor de suportat. Sint puternica, sint independenta financiar si asta complica relatia dintre o femeie si un barbat. Imi place sa intru intr-o competitie cu barbatul de linga mine. Vreau ca „alesul“ sa fie la fel de motivat ca si mine. Relatia dintre un barbat si o femeie e ca o balanta, daca femeia se duce mai sus, barbatul trebuie sa o urmeze, nu sa o traga mai jos. Eu cred ca barbatii sint usor timorati in preajma mea, ei prefera femeile naive care pot fi manevrate usor. Barbatii vor sa aiba acasa o blonda!


– De citi bani ati avut nevoie pentru a demara afacerea?


– Mi-aduc aminte ca eu aveam 5.000 de dolari si mama mi-a mai trimis din România inca 5.000. Cele 10.000 de dolari au constituit prima mea investitie.


– Dar a existat un moment cind ati revenit in tara?


– In ’94, afacerea a devenit profitabila. Aveam deja multe cliente si eram foarte ocupata. Atunci am hotarit sa-mi maresc salonul. Dupa cutremurul din ianuarie insa m-am speriat si am decis sa ma intorc in tara. Mi-am amenajat o casa la Constanta, insa mi-a fost greu sa ma reacomodez. Cind eram in America ma visam aici, iar cind eram aici imi era dor de America. In prezent, am doua saloane si o linie cosmetica care se vinde in peste 100 de magazine, in SUA, Japonia, Anglia, Germania, Suedia, Dubai.


– Care credeti ca a fost pretul succesului?


– Am sacrificat foarte multe lucruri pentru a ajunge unde sint astazi. Mi-am parasit familia in România si, timp de sapte ani, pentru ca plecam la ora 8.00 si veneam la ora 10.00, am petrecut foarte putin timp cu fiica mea.


– E America tara tuturor posibilitatilor?


– Da, daca muncesti mult si ai niste planuri bine determinate.


– Daca ati fi ramas in România, dupa revolutie, credeti ca v-ar fi fost usor sa va dezvoltati o afacere?


– Nu stiu. Acolo sistemul e bine pus la punct, aici mai dureaza, chiar daca femeile au mult mai multe oportunitati decit acum 20 de ani.


– De imaginea caror vedete va ocupati in SUA?


– Ma ocup de majoritatea: Madonna, Jennifer Lopez, Renée Zellweger, Oprah Winfrey, Helen Hunt, Kim Cattrall, Reese Witherspoon, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Portia De Rossi, Lara Flynn Boyle, Jamie Lee Curtis, Lisa Marie Presley, Penelope Cruz, Sharon Stone, care acum se afla la Londra, unde filmeaza la „Indecent Proposal“, dar m-a sunat sa-mi spuna ca are nevoie de serviciile mele.


– Ce tarife percepeti?


– Daca vin la salon, vedetele au acelasi tarif ca toata lumea. Situatia se schimba când trebuie sa calatoresc cu ele, atunci percep o taxa de 3.000, 5.000 de dolari pe zi.


– Se poate vorbi si despre o relatie de prietenie cu vreun star?


– Bineinteles. Am o relatie speciala cu Jennifer Lopez. Ne-am imprietenit in urma cu noua ani, cind ea abia se lansa, i-am fost alaturi la toate nuntile si i-am ramas o prietena loiala, care nu a vindut-o presei.


– Fiica dumneavoastra va calca pe urme?


– La virsta de 17 ani, intr-o vacanta, am adus-o pe fiica mea la salon si am angajat-o la receptie. Dupa ce a terminat liceul, a plecat la universitate, la San Diego. Intr-o duminica am vizitat-o si mi-am dat seama ca nu erau conditii ca sa-ti definitivezi studiile, era muzica, galagie. Am luat-o la salon si am angajat-o cu norma intreaga. A lucrat cinci ani, a invatat tot ce se putea invata, dupa care, pentru ca linia cosmetica incepuse sa ia amploare, s-a mutat la cealalta companie. Am angajat un avocat care sa o invete cum sa citeasca un contract, am adus pe cineva care sa o initieze in tainele productiei. Si acum, dupa cinci ani, la 27 de ani, conduce toate operatiile. In tot ce am incercat sa fac pentru copilul meu m-am ghidat dupa un principiu american: „Poti sa-i dai copilului peste, dar e mai bine sa-l inveti sa pescuiasca“, de aceea fiica mea sta in salariu, ca toti ceilalti angajati.


– Ce ii mai lipseste Anastasiei Soare?


– Mama mea si fiica mea au un rol foarte important in viata mea. Nu-mi doresc decit sa fiu sanatoasa ca sa am grija de ele. Mama a fost confidenta mea si cea care, de mica, m-a incurajat sa cred ca eu sint cea mai frumoasa, cea mai desteapta. Fiind macedoneanca, la noi traditia cere ca parintii sa aiba grija de copil, si, in momentul in care copilul se realizeaza, situatia sa se schimbe. Mi-ar placea sa intilnesc un barbat, chiar daca nu m-as mai casatori. Eu consider ca legalizezi o relatie atunci cind iti doresti un copil. Si, in plus, in America, si in special in California, legile sint foarte dure. Daca eu ma casatoresc, dar divortez dupa doi ani, el ia jumatate din tot ce am muncit. Chiar daca semnezi un contract prenuptial, tot nu te ajuta prea mult. Am o clienta care s-a despartit de sot si e nevoita sa-i plateasca respectivului salariul, pentru ca el nu vrea sa mai munceasca, iar nota la celular e de 1.000 de euro. Eu cred ca poti sa stai o viata cu cineva si fara sa te lege niste acte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS