16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRegina Marii Britanii nu va participa la cununia civila a fiului sau

Regina Marii Britanii nu va participa la cununia civila a fiului sau

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu va participa la ceremonia de casatorie a fiului sau, printul Charles, care va avea loc la primarie, informeaza The Sun online.


Majestatea Sa l-a anuntat deja pe fiul sau de intentia de a absenta de la ceremonia casatoriei acestuia cu logodnica sa, Camilla Parker-Bowles, care va avea loc pe 8 aprilie.


Nici un alt monarh nu a absentat de la ceremonia de casatorie a unuia dintre copiii sai in ultimii 142 de ani. Ultimul monarh care a refuzat sa fie alaturi de unul dintre copiii sai in momentul in care spune „da“ a fost regina Victoria. In 1863, regina Victoria, care inca era in doliu la doi ani dupa decesul sotului sau, printul Albert, a absentat de la ceremonia de casatorie a fiului sau, printul Edward, cu printesa Alexandra. De asemenea, regina Victoria nu a venit nici la receptia organizata cu ocazia casatoriei si a preferat sa stea singura, in camera sa.


Surse de la Palatul Buckingham au declarat ca regina nu va reveni asupra deciziei sale. Sursele citate au adaugat ca firea incapatinata a reginei o va impiedica sa se razgindeasca.


De asemenea, alti membri ai familiei regale, inclusiv Ducele de Edinburgh, vor lipsi de la ceremonie. In schimb, acestia vor astepta alaturi de regina, la Castelul Windsor, sa participe la cununia religioasa de la Capela St. George.


Intr-un comunicat emis de Palatul Buckingham, se arata ca decizia reginei de a lipsi de la ceremonia de la primarie este motivata de faptul ca aceasta doreste ca evenimentul sa se desfasoare intr-un cadru intim, iar prezenta reginei nu ar face decit sa atraga atentia.


Cu toate acestea, britanicii considera absenta reginei drept o dezaprobare a casatoriei printului Charles cu logodnica sa, Camilla Parker-Bowles.


O sursa de la Palatul Buckingham a declarat: „Majestatea Sa considera ceremonia civila ca fiind simpla incheiere a unui contract, un eveniment tehnic la care nu este necesara prezenta sa“.


Cu toate acestea, persoane apropiate reginei au declarat ca aceasta este furioasa din cauza pregatirilor grabite ale casatoriei. Ea considera desfasurarea ceremoniei la primarie ca fiind un aspect al vietii „oamenilor de rind“. Ea l-ar fi acuzat pe Charles ca ar fi egoist si incapatinat.


O sursa din anturajul reginei a declarat: „Absenta de la nunta a mamei mirelui poate fi vazuta inevitabil ca o dezaprobare pentru nora. De ani de zile, exista un conflict privitor la acceptarea de catre regina a amantei fiului sau la Curte. Va fi greu sa se dezminta zvonurile privitoare la dezaprobarea reginei, insa ea pur si simplu nu vrea sa fie vazuta la ceremonia civila“.


Oficiali de la Palatul Buckingham au subliniat faptul ca regina nu face decit sa respecte dorinta fiului sau, de 56 de ani.


In acelasi comunicat emis de Palatul Buckingham se mai arata: „Reginei i s-a adus la cunostinta faptul ca printul de Wales si doamna Parker-Bowles vor ca ceremonia civila sa se desfasoare discret, asa ca a decis sa nu participe. Ea va fi prezenta, in schimb, la serviciul religios de la Capela St. George, impreuna cu intreaga familie regala. Majestatea Sa este foarte incintata de faptul ca va gazdui receptia de dupa. Nu exista nici un motiv de securitate care s-o impiedice sa participe. Decizia Majestatii Sale respecta doar dorinta mirilor“.


Intrebat daca absenta reginei este un semn de dezaprobare, un purtator de cuvint al Palatului Buckingham a declarat: „Majestatea Sa va participa la serviciul religios si va plati costurile pentru organizarea receptiei. In aceste conditii, cu siguranta ca este de acord cu casatoria“.


Majoritatea familiei regale va participa la ceremonia religioasa, oficiata de Arhiepiscopul de Canterbury, si nu la cununia civila.


Fostul secretar de presa al Casei regale, Dickie Arbiter a declarat: „La capela va avea loc partea cea mai importanta a ceremoniei“.


Cu toate acestea, unul dintre corespondentii de la Palatul Buckingham, Judy Wade, a declarat: „Cred ca tot evenimentul este un dezastru de relatii publice. Nu conteaza care sint motivele reginei de a lipsi de la primarie, publicul tot va interpreta aceasta masura ca o dezaprobare“.


Printii William si Harry vor participa la cununia civila a tatalui lor


Fiii printului Charles, printii William si Harry, vor participa la cununia civila a tatalui lor, unde vor fi martori din partea mirelui. Copiii Camillei Parker-Bowles, Tom, de 30 de ani, si Laura, de 26 de ani, vor fi martori din partea miresei.


La cununia civila vor mai participa mai multi prieteni ai lui Chalres, printre care regele Juan Carlos al Spaniei, fostul rege al Greciei, Constantin, familia Grimaldi de Monaco, Printul Ernst de Hanovra si, staruri, precum Sir Elton John.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS