17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRegimul vegetarian impiedica dezvoltarea normala a copiilor

Regimul vegetarian impiedica dezvoltarea normala a copiilor

Lipsa carnii din alimentatie le poate dauna copiilor, a avertizat recent un expert nutritionist, citat de The Sun online.


Profesoara Lindsay Allen a declarat ca lipsa carnii din alimentatie poate afecta dezvoltarea normala a copiilor.


Ea a adaugat: „As putea spune ca este o lipsa de moralitate din partea unui parinte sa inlature din alimentatia copilului sau produsele din carne“.


Profesoara Allen a desfasurat un amplu studiu in Kenya, care a aratat ca adaugarea a numai doua linguri de carne in alimentatia zilnica a unui copil poate produce schimbari benefice in ritmul de dezvoltare fizica si mentala a copilului.


In aproximativ doi ani, copiii care au primit ratia zilnica minima de carne si-au dublat masa musculara.


Profesoara Allen, de la Universitatea din California, a declarat in cadrul unei conferinte care a avut loc la Washington: „Produsele din carne contin substante nutritive ce nu se mai gasesc in nici un alt produs alimentar“.


Ea a adaugat ca adultii care urmeaza un meniu strict vegetarian si care iau suplimente alimentare nu sint expusi nici unui risc, spre deosebire de copii.


Profesoara a mai spus ca lipsa din alimentatia copiilor a laptelui, a brinzei sau a untului poate afecta de asemenea dezvoltarea normala a acestora.


Copiii africani care au consumat produse lactate in timpul studiului si-au marit masa musculara cu 40 la suta si s-au descurcat mai bine la testele de inteligenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS