Acasă Magazin Cercetatorii americani au reusit sa reproduca in laborator virusul hepatitei C

Cercetatorii americani au reusit sa reproduca in laborator virusul hepatitei C

-

Cercetatorii americani au anuntat ca au reusit sa reproduca virusul hepatitei C (HCV) in laborator, pentru prima oara. Dupa cum informeaza agentia de presa Xinhua, capacitatea de a reproduce HCV intr-o cultura de celule va permite cercetatorilor sa studieze mai bine ciclul biologic al acestui virus si, totodata, sa testeze posibili compusi antivirus.


„Pina de curind, studiile asupra acestor tipuri de virusi a avut de suferit din cauza lipsei unui sistem model, in vitro“, a declarat profesorul T. Jake Liang, directorul Departamentului pentru Boli ale Ficatului din cadrul Institutului National pentru Cercetarea Diabetului si a Bolilor Digestive si de Ficat. „Sistemul nostru model produce particule virale, care detin proprietatile intregului virus“, a mai adaugat el, precizind ca acesta este un pas extrem de important in lumea medicala, care ar putea conduce la descoperirea unor noi tratamente pentru bolile de ficat.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...