13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrimul virus de telefonie mobila a ajuns si in SUA

Primul virus de telefonie mobila a ajuns si in SUA

Primul virus de telefonie mobila a ajuns si in Statele Unite, dupa ce a fost creat in Filipine in urma cu opt luni, potrivit reprezentantilor unei companii de cercetare antivirus. Virusul Cabir s-a raspindit cu usurinta in cel putin 12 tari, marcind inceputul unei noi ere a virusurilor telefoniei mobile, care ar putea afecta la un moment dat viata celor 1,5 miliarde de utilizatori din intreaga lume. Cel mai important efect al virusului, care are deja 15 variante, este descarcarea partiala a acumulatorilor telefoanelor mobile.


Mikko Hypponen, director al companiei finlandeze F-Secure, a precizat ca virusul Cabir a fost identificat saptamina trecuta intr-un magazin din Santa Monica, California, care comercializeaza dispozitive tehnice. „Este interesant ca o varianta de Cabir a fost descoperita in Statele Unite, dar nu este sfirsitul lumii“, a declarat Hypponen.


Insa, potrivit sursei citate, amenintarea virusurilor de telefonie mobila va creste in viitor, intrucit creatorii lor vor beneficia din ce in ce mai mult de standardizarea tehnologiei utilizate in telefonia mobila.


Spre deosebire de virusii specifici sistemelor PC, care se raspindesc cel mai repede prin intermediul internetului, Cabir se extinde incet, el putind parcurge distante mici cu ajutorul tehnologiei Bluetooth. Potrivit sursei citate, virusul nu este activat decit atunci cind utilizatorul isi reporneste telefonul, dupa ce acesta a fost incarcat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS