20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOltencele care au cucerit lumea

Oltencele care au cucerit lumea

Patricia Osmani, Laura Gorun, Diana Dondoe sint doar citeva dintre oltencele care au reusit sa cucereasca o lume. Secretul lor: multa munca, daruire si ambitie. De fapt, nici o calitate noua pentru o olteanca get-beget.


Patricia Osmani este avocat in baroul din New York. Dupa zece ani de experienta profesionala internationala, a revenit in tara. A vrut sa impartaseasca din experienta sa tuturor celor care nu au avut posibilitatea de a cunoaste nefasta sa experienta. Dupa ce a absolvit Facultatea de Filologie, pentru ca vorbea fluent sase limbi straine, a lucrat la biroul de presa al ONU, in perioada evenimentelor din Croatia si Bosnia. In fiecare zi comunica declaratiile oficiale in fata a zeci de flash-uri si camere de luat vederi ale ziaristilor, lucru care a ajutat-o foarte mult in activitatea ce a urmat. Dupa incheierea conflictului, s-a casatorit si a inceput, la New York, a doua facultate si a obtinut un doctorat in drept de la Universitatea Columbia.


Datorita experientei acumulate, in Croatia, in 1997 a lucrat la Tribunalul Penal International de la Haga. In aceeasi perioada, Patricia Osmani a divortat si a devenit asociat al firmei de avocati Coudert Brothers, specializindu-se in fuziuni si achizitii. Activitatea intensa a obligat-o sa calatoreasca mult si sa locuiasca, de-a lungul carierei sale, in afara de România si Statele Unite, in Italia, Croatia, Franta si Olanda. Fiecare tara
i-a consolidat identitatea europeana si balcanica, dar si calitatile unui oltean. Mai mult, acea perioada i-a intarit convingerea ca dorintele si aspiratiile sale, atit profesionale, cit si personale, sint legate de România si de Oltenia, in principal. Viata intr-o cultura straina, i s-a parut un surogat, un provizorat, interesant pentru un timp, dar numai ca experienta necesara, recunoaste frumoasa olteanca apreciind ca in România ultimei perioade lucrurile s-au schimbat in bine si ca aici este locul unde doreste sa-i creasca pe cei doi copii ai sai, Emir si Amil.


Tenacitate de oltean


Intoarsa acasa, Patricia nu s-a gindit sa renunte la cariera. Este consultant juridic al firmei de avocatura Linklaters, unde a descoperit ca o pasioneaza domeniul legislativ, in urma colaborarii la redactarea mai multor legi. Iar pentru ca simte ca poate face mai mult, si-a propus ca in viitorul apropiat sa influenteze viitorul politic al tarii, prin implicarea sa in politica. Chiar daca recunoaste ca a fi femeie-avocat in România este mult mai greu decit in America, Patricia si-a propus sa reuseasca, asa cum face orice oltean hotarit. Este convinsa ca are harul unui invingator si acest lucru, ca si formarea sa pe plaiurile oltene, o vor ajuta sa realizeze tot ce si-a propus.


Frumusete si devotament


Diana Dondoe, prima românca din calendarul Pirelli, este tot olteanca.
S-a nascut la Craiova. A indragit modellingul de mic copil. Si-a dorit sa ajunga sus de tot, sa vada lumea la picioarele ei. Si chiar a reusit. La o virsta la care tinerele sint preocupate de cu totul alte activitati, Diana a reusit sa se monteze si sa profite din plin de atuurile ei. Au ajutat-o deopotriva frumusetea fizica, hotarirea, dorinta arzatoare de a ajunge la fel de celebra ca marile fotomodele, dar si indirjirea olteanului, puterea de a-si transforma visele in realitate.


Laura Gorun are Londra la picioare


Daca ieri era o timida fetita care visa sa ajunga fotomodel, astazi Laura Gorun isi doreste sa cucereasca o lume intreaga. In mare parte a reusit, caci pina in prezent olteanca se poate mindri cu faptul ca i-a convins pe francezi si italieni de calitatile si frumusetea sa. In palmaresul sau se inscriu contracte cu unele dintre cel mai vestite firme din lume: Missoni, Olivier Lapidus, Kenzo, Issey Miyake, citeva showuri pentru Dior. Mai mult chiar, Laura a pozat intr-un pictorial pentru Elle-Italia. Totusi, desi s-ar putea opri aici Laura nu inceteaza nici o clipa sa viseze si sa-si doreasca mai mult. Crede ca intr-o zi se va putea delecta admirindu-si pozele in reviste avangardiste londoneze. Nici un pictorial in Vogue-Franta nu ar fi o oferta pe care olteanca stabilita in prezent la Paris ar refuza-o. Asa se face ca fara nici un fel de urma de indoiala, Laura Gorun se poate mindri cu faptul ca la aceasta ora este una dintre cele mai bine cotate manechine atit in România, cit si peste hotare, alaturi de alte nume grele ale modellingului românesc, precum Catrinel Menghia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS