22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCada - oaza de rasfat

Cada – oaza de rasfat

Macar o data pe saptamina, inlocuiti dusul „rapid si eficient“ cu o baie „ca la carte“, in timpul careia sa aveti timp sa va spalati atent si delicat fiecare particica de piele, sa va masati scalpul, sa simtiti o aroma exotica si, de ce nu, sa va admirati la lumina luminarii…


In viata unei persoane ocupate, baia poate fi un mediu propice relaxarii, visarii, dar si rasfatului. Este indicat ca in acest moment al zilei sa va izolati de probleme, griji ori alte preocupari „lumesti“ sa va bucurati de placerea unei bai spumante, in timpul careia va veti asigura ca va ingrijiti din cap pina-n picioare. Pentru inceput puteti pregati atmosfera… dupa gust. Totul este permis atita timp cit va fac placere: betisoare parfumate, aromoterapia cu uleiuri esentiale, petalele de flori si luminarile.


De asemenea, in cada puteti adauga pe linga spuma de baie, saruri de baie, uleiuri si creme de dus, toate menite sa va hidrateze si parfumeze pielea. O data ce v-ati asigurat ca v-ati pregatit un decor demn de o regina sau un rege, puteti trece la partea placuta, si anume relaxarea…


Tinind cont ca nu este recomandat sa stati in cada mai mult de 30 de minute (hiperhidratarea la nivelul epidermei increteste pielea, apoi o usuca din cauza apei fierbinti), ar fi bine totusi sa nu va detasati prea mult de lumea reala, ci sa fiti mereu ocupat cu tehnici de infrumusetare. Incepeti prin a va sampona parul cu miscari lente, de la baza cefei spre crestet. Apoi, adaugati balsamul si stati cu el cit mai mult timp posibil. Al doilea pas este sa va faceti un peeling corporal foarte suav (unul din comert sau puteti folosi un gel de dus si o lufa). Dupa aceasta procedura, spalati-va cu un ulei sau cu o crema de baie.


Dupa ce ati realizat scrubul, piliti-va calciiele cu o piatra ponce sau cu o pila speciala, pina inlaturati toate celulele moarte. Cada este locul ideal pentru a efectua aceasta operatiune. Clatiti-va balsamul (cu care ati stat in prealabil mai mult de zece minute) si faceti un dus caldut pentru a inlatura resturile de sapunuri (care degreseaza pielea) si pentru a va reobisnui cu temperatura mai scazuta a camerei.


Puneti-va parul intr-un prosop de bumbac, fara a incerca sa-l pieptanati sau sa-l stoarceti, pina ce se absoarbe toata apa. Pe corp uscati-va tot cu un prosop din bumbac, cu miscari gentile pentru a evita iritatiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS