26.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Cimitirul Râureni, aproape de finalizare

Vâlcea: Cimitirul Râureni, aproape de finalizare

Cimitirul Râureni este aproape de finalizare. Foarte curând, 600 de locuri de veci vor putea fi concesionate, la cerere, încă din timpul vieții.

Inițiat de primarul Mircia Gutău, un proiect de act normativ a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Municipiului. Va fi supus aprobării Legislativului local în următoarea sa ședință. Se propune ca 600 de locuri de veci de la cimitirul Râureni să poată fi concesionate (pe 7 sau 25 de ani) înaintea decesului și nu doar ulterior, cum este în prezent.

default

Această excepție va fi valabilă numai pentru cimitirul din sudul Râmnicului. Fondurile astfel obținute urmează să fie folosite de Piețe Prest SA pentru amenajările necesare.

Imediat după adoptarea hotărârii de consiliu, opțiunea concesionării celor 600 de locuri de veci din timpul vieții va deveni validă.
Cimitirul Râureni are o capacitate totală de 1700 de locuri, aranjate într-o ordine bine stabilită, la care se va ajunge pe alei amenajate modern.

Cimitirul mai are:

  • o capelă,
  • spații administrative,
  • o sală de mese pentru praznice,
  • o sală în care se vor putea desfășura priveghiurile,
  • grupuri sanitare.

Spațiul este împrejmuit, există o rețea de iluminat public, iar accesul auto și pietonal va fi clar stabilit, astfel încât liniștea celor răposați să nu fie tulburată. Implicarea Piețe Prest SA nu se va limita doar la administrarea cimitirului. Societatea intenționează să realizeze și lucrări funerare de calitate la tarife cu mult mai reduse decât cele practicate în prezent pe piața de profil.

Citește și: Olt: Incendiu la o locuință din Slatina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS