9.5 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPe 28 februarie e „Miercurea alarmelor”

Pe 28 februarie e „Miercurea alarmelor”

Pe 28 februarie e „Miercurea alarmelor” – exercițiu de alarmare în cadrul „Săptămânii Protecției Civile”.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza și desfășura mâine, de la 10.00-11.00, exercițiul de alarmare publică denumit generic „Miercurea alarmelor”.

Se va verifica funcționarea sirenelor pe întreg teritoriul național prin acționarea acestora în zona de competență a fiecărui Inspectorat Județean pentru Situații de Urgență.

Echipamentele de avertizare-alarmare care pot fi acționate în sistem centralizat vor fi puse în funcțiune de la nivelul centralelor de înștiințare-alarmare, instalate la administrația publică locală (sediu primărie, puncte de comandă etc), respectiv dispeceratul Centrului Operațional  Județean – ISU Vâlcea.

Echipamentele de avertizare-alarmare aflate în acționare locală vor fi puse în funcțiune de către personalul stabilit la nivelul autorității administrației publice.

Sirenele electronice vor fi verificate și prin transmiterea către populație a unor mesaje vocale privind evenimentul desfășurat și măsurile de protecție care se impun în astfel de situații, atât în cazul acționării centralizate, cât și locale.

Citeşte şi: (VIDEO) Aproximativ 5 milioane de țigarete descoperite într-un ansamblu rutier în PTF Bechet

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS