20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Acțiuni preventive în lupta împotriva corupției cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție

Vâlcea: Acțiuni preventive în lupta împotriva corupției cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție

Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea a desfășurat o serie de activități preventive menite să sensibilizeze cetățenii cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție.

Între 05 și 08 decembrie 2023, echipa a implementat diverse inițiative în municipiul Râmnicu Vâlcea, subliniind importanța eticii, legalității, integrității și transparenței în afacerile publice și private.

Într-o acțiune intitulată „Mai bine ajungi acasă,” ofițeri ai SJA Vâlcea, împreună cu polițiști și elevi ai Liceului de Arte „Victor Giuleanu,” au distribuit flyere cu informații privind prevenirea și combaterea corupției, respectând normele de circulație. Conducătorilor auto li s-a oferit cafea în pahare desenate de elevi, în cadrul unui dialog despre importanța luptei împotriva corupției.

În zilele de 6 și 8 decembrie, lucrătorii SJA Vâlcea au desfășurat activități preventive în fața SPCRPCIV Vâlcea, interacționând cu candidații pentru obținerea permisului de conducere categoria B și instructorii auto. Totodată, în zilele de 07 și 08 decembrie, activități preventive au fost realizate într-un centru comercial și la Târgul de Crăciun din Râmnicu Vâlcea, în colaborare cu Poliția municipiului și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea.

Cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție din 9 decembrie, se încurajează responsabilizarea cetățenilor și a funcționarilor publici, îndemnându-i să sesizeze orice implicare a lucrătorilor MAI în fapte de corupție.

Pentru comunicare eficientă, se pune la dispoziție linia Call-center anticorupție – 0800.806.806. La nivel județean, sesizările pot fi formulate la:

  • numărul de telefon/fax al SJA Vâlcea – 0250.703.260,
  • prin e-mail la adresa [email protected].

Citește și: Hidroelectrica a preluat UCM Reșița

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS