15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞoferi care goneau cu 142 de km/h, respectiv 133 km/h, într-o localitate din Vâlcea

Şoferi care goneau cu 142 de km/h, respectiv 133 km/h, într-o localitate din Vâlcea

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier și Biroul Rutier Râmnicu Vâlcea au organizat, pe 28 octombrie, în intervalul orar 15:00 – 17:30, o acțiune tip BLITZ, pe DN 64 – Râmnicu Vâlcea, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză ori a altor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În urma activităților desfășurate, au fost controlate și verificate 47 de autovehicule, legitimate 52 de persoane și efectuate 26 de testări cu aparatul etilotest, potrivit IPJ Vâlcea.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20.000 lei.

17 permise de conducere, reţinute

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 17 permise de conducere.

Astfel, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat, 2 bărbați, de 32, respectiv 33 de ani, din județul Olt, în timp ce conduceau autoturisme pe DN 64 , în localitatea Râureni, cu viteza de 142 de km/ h, respectiv 133 km/ h.

Ca urmare a abaterilor constatate, conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.900 lei. Ca măsură complementară le-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-le eliberate dovezi înlocuitoare, fără drept de circulație.

Citeşte şi: Bărbat din Olt, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS