9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie pe şoselele din Vâlcea

Razie pe şoselele din Vâlcea

Politiștii rutieri vâlceni au desfășurat, aseară, o razie pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente  rutiere.

Acțiunea s-a desfășurat pe drumurile publice din județul Vâlcea, respectiv pe D.N.7, D.N. 64, D.N. 67.
Polițiștii au verificat 71 de autovehicule și au legitimat 88 de persoane. Au efectuat 70 de testări de alcool și droguri. Pentru abaterile constatate au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.205 de lei.

Dintre amenzile aplicate:

  • 2 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare,
  • 3 pentru abateri ale bicliștilor,
  • una pentru depășire neregulamentară ,
  • 18 pentru alte abateri. 
    Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut un permis de conducere, în vederea supendării exercităriii dreptului de a conduce pe drumurile publice.
    A fost constatată şi o infracțiune la regimul rutier pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.  

Recomandări

Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.

Nu consumați alcool dacă intenționați să urcați la volan şi nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiţi! Nu folosiți telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceți.

În condiţiile unui trafic aglomerat, este important să nu uitați de politeţea rutieră, să nu blocați intersecţiile și să nu vă angajați în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Pietonilor li se recomandă:

  • să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă,
  • să traverseze drumurile doar prin locurile special amenajate, după o asigurare temeinică.

Citeşte şi: Acţiunile Hidroelectrica au intrat la tranzacţionare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS