10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe deschide târgul de ceramică „Cocoşul de Horezu”

Se deschide târgul de ceramică „Cocoşul de Horezu”

Se deschide târgul de ceramică „Cocoşul de Horezu”. Meşterii olari îi aşteaptă, în acest weekend, pe iubitorii de artă tradiţională românească la târgul de ceramică „Cocoşul de Horezu”. Este ediţia cu numărul 51, informează Agerpres.

Autorităţile din Horezu au precizat că s-au pregătit cum se cuvine pentru această manifestare artistică. Acestea estimează că pe parcursul celor două zile, cât va fi deschis târgul, zeci de mii de vizitatori vor ajunge în oraşul vâlcean.

„Noi ne-am pregătit şi îi invităm pe turişti să vină în număr cât mai mare ca să se bucure de artă autentică. De asemenea, se pot bucura de spectacole de muzică tradiţională şi de alte surprize pe care le-am pregătit pentru ediţia din acest an. Sunt prezenţi meşteri ceramişti din majoritatea centrelor ceramice din ţară.

În total, au confirmat prezenţa peste 100 de meşteri populari. 63 dintre ei sunt olari, iar 41 din alte meşteşuguri. Sunt ceramişti numai din ţară. Cei din străinătate au preţuri mari şi nu prea au vânzare la noi”, a declarat, vineri, directorul Casei de Cultură din Horezu, Cristi Iovan.

Nu va lipsi nici anul acesta concursul de creaţie dedicat ceramiştilor

Iovan a precizat că din programul târgului nu va lipsi nici anul acesta concursul de creaţie dedicat ceramiştilor prezenţi. Preşedintele juriului acestei ediţii este desemnat să fie reprezentantul UNESCO în România.

Deschiderea oficială a ediţiei din acest an va avea loc sâmbătă

Deschiderea oficială a ediţiei din acest an a „Cocoşului de Horezu” va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, pe platoul „Stejari”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS