8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRâmnicu Vâlcea: Centru de logopedie pentru copiii cu tulburări de vorbire

Râmnicu Vâlcea: Centru de logopedie pentru copiii cu tulburări de vorbire

Asociația Zi de Bine amenajează în Râmnicu Vâlcea, în colaborare cu Asociația AVA, un Centru de logopedie pentru copiii cu tulburări de vorbire.

Centrul va deservi atât copii cu sindrom Down sau autism cât și copii tipici, din medii defavorizate. În România sunt aproximativ 400.000 de copii cu tulburări de pronunţie, conform Centrului de Resurse Educaţionale, iar din cauza unor sunete necorectate la timp, mulți copii ajung să fie marginalizați de colegi și chiar de profesori. De aici și până la a deveni un adult cu anxietăți de interacțiune socială, este doar un pas. Ședințele de logopedie îi vor ajuta pe copii să învețe cum să se exprime corect, pentru o viață socială sănătoasă.

Datele arată că numărul copiilor cu probleme de vorbire este în creştere, deşi numărul celor examinaţi este în scădere. În cazul în care nu se intervine la timp, aceste tulburări de vorbire au consecințe grave asupra dezvoltării personalității.

În județul Vâlcea erau anul trecut peste 1.600 de copii cu dizabilități

Anul trecut, Asociația Zi de Bine, împreună cu Asociația AVA, au dezvoltat primul Centru psihosomatic multifuncțional pentru copiii cu dizabilități din Râmnicu Vâlcea. La vremea respectivă, în județul Vâlcea erau peste 1.600 de copii cu dizabilități și chiar dacă în oraș existau 3 centre de terapie, niciunul nu oferea servicii care să aibă o abordare globală pentru recuperarea lor. Proiectul continuă și astăzi iar rezultatele sunt extraordinare, peste 150 de copii cu dizabilități și aparținători au participat la ateliere de gătit simplu și sănătos, ateliere creative pentru dezvoltarea abilităților, a fost creat un grup de suport pentru părinți, un afterschool pentru copiii cu CES, terapie 3C și au fost organizate inclusiv cursuri de dans.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauza socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS