5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Prevenirea violenţei în şcoli, continuă

Vâlcea: Prevenirea violenţei în şcoli, continuă

Polițiștii vâlceni acționează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă în şcoli, inclusiv pentru prevenirea violenței fizice și psihologice (bullying), cu implicarea celorlalte instituții ale statului, cu competențe în domeniu.

Obiectivul activităților desfășurate în mod constant de polițiști este reprezentat de conștientizarea riscurilor, identificarea problemelor cu care se confruntă elevii și prezentarea unor teme cu caracter educativ – preventiv, analizarea unor cazuri concrete în care copiii și tinerii au fost victime, drepturile copiilor, modalităţi de sesizare a abuzurilor şi alte elemente de interes.

Polițiștii au organizat acțiuni preventive la Liceul I.C. Bratianu, Drăgășani și Colegiul Economic, Râmnicu Vâlcea.

La acțiuni au participat polițiști de la Serviciul de Ordine Pubilcă, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Poliția municipiului Drăgășani, Poliția municipiului Rm. Vâlcea și efective din cadrul I.J.J. Vâlcea.

De activitățile pe linia prevenirii violenței au beneficiat 14 clase de elevi, fiind dezbătute diverse teme: răspunderea penală a minorilor, măsurile ce pot fi aplicate în cazul săvârșirii unor infracțiuni în timpul minorității potrivit Codului Penal, modalități de gestionare a situațiilor conflictuale pentru a nu recurge la violență s.a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS