14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Activități de prevenire a violenței domestice

Vâlcea: Activități de prevenire a violenței domestice

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Vâlcea au desfăşurat în centrele comerciale din municipiul Râmnicu Vâlcea, activități de informare și promovare a valorilor non-violenţei, pentru reducerea numărului de persoane aparţinând grupului vulnerabil-victime ale violenţei domestice şi agresorii acestora, precum și pentru prevenirea săvârșirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Polițiștii au informat cetățenii cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi a infracțiunilor comise contra patrimoniului. S-a adus în atenţia lor importanţa măsurilor de prevenire şi combatere a violenţei domestice, promovarea bunăstării, a siguranţei fizice şi a securităţii victimei.

Au fost distribuite materiale informative, cu privire la serviciile de care pot beneficia victimele violenţei domestice, iar în cadrul campaniei nationale, au fost distribuite materiale informative cu privire la linia telefonică de urgenţă pentru victimele violenţei domestice.

În cadrul activităților, a fost adusă în discuție și violenţa verbală, în scopul conştientizării faptului că bullyngul are consecinţe grave pe termen lung, atât pentru victimă, cât şi pentru agresor.

Pentru ca acest fenomen să înceteze, copiii şi adulţii trebuie să înveţe să recunoască un comportament abuziv şi să ia măsuri rapide şi corecte pentru a-i pune capăt.

Victimele sunt încurajate de polițiști să raporteze de îndată orice caz de violență domestică, și de altfel, atunci când sunt victimele oricăror altor fapte de natură penală sau contravențională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS